kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIMSATarolt az LMP2 kvalifikációs futamán a PR1/Mathiasen

Tarolt az LMP2 kvalifikációs futamán a PR1/Mathiasen

- Hirdetés -

Házimeccs bontakozott ki a daytonai 24 órás kvalifikációs futamán az LMP2-ben. Végül a PR1/Mathiasen mindent vitt, amit vinni lehetett.

Amennyire szoros volt a csata a DPi mezőnyében (még egy koccanás és egy ebből fakadó megpördülés is történt), annyira volt egyértelmű a hierarchia eggyel lejjebb, az LMP2-ben. A kategória első két helyét a PR1/Mathiasen Motorsports szerezte meg. Elsőként a csapat 52-es rajtszámú autója ért célba Ben Keating és Mikkel Jensen jóvoltából. Őket követte a 11-es rajtszámú Oreca, benne Steven Thomasszal és Jonathan Bomaritóval.

- Hirdetés -

Keating egyébként kifejezetten gyengén rajtolt, ezt sikerült végül visszafordítania neki és az ő autóját felkészítő csapatnak. A különbség végül 20.050 másodperc lett a javukra Thomasékkal szemben.

Egészen addig nem volt reális esélyünk a győzelemre, ameddig el nem kezdtük előzgetni a GT-autókat. Ezek ugyanis őket (a 11-es autót – a szerk.) jelentősen feltartották” – idézte fel a siker hátterét Keating. “Aztán amikor sikerült őket is megelőzni, szerencsére jól tudtuk kezelni a forgalmat és el tudtunk lépni. Sok múlt a jó forgalomkezelésen.

- Hirdetés -

Az 52-es rajtszámú PR1/Mathiasen Oreca a kategória-pole mellett összességében a nyolcadik helyről vág majd neki a versenynek. Keating és Jensen csapattársai Scott Huffaker és Nicolas Lapierre lesznek. A társautó 11-es mögött (amiben Bomarito és Thomas mellett Josh Pierson és Harry Tinknell vezetnek majd) a G-Drive Racing by APR zárt a harmadik helyen. Ezt az autót majd René Rast, Oliver Rasmussen, Ed Jones és Francois Heriau vezetik.

Ben Keating egyébként nem csak az LMP2-es mezőnyben küzd majd a győzelemért. Keating szintén tagja a DPi-mezőnyben versenyző, a kvalifikációs futamon a győzelemről éppen csak lemaradó JDC Miller MotorSports autójának is. Csapattársai ott Richard Westbrook, Loic Duval és Tristan Vautier lesznek.

A daytonai 24 órást hétvégén rendezik.

- Advertisement -
SourceIMSA

Friss