back to top
csütörtök, május 30, 2024

Ha IMSA, akkor ott is Andretti: övék az LMP3 kvalifikációs futama

Dátum:

Megosztás:

Az Andretti Autorsport mindenhol ott van, miért ne az IMSA szezonnyitóján, a daytonai 24 óráson ne lenne ott? És ha már ott van, vitte is az LMP3 kvalifikációs futamát.

- Reklám -

Az Andretti 36-os rajtszámú autójában a kvalifikációs futam során ráadásul családtag is ült Jarett Andretti személyében, aki Josh Burdonnal váltásban hozta be első helyre Ligier-jüket. Csapattársaik a tényleges 24 órás verseny során Rasmus Lindh és Gabby Chaves lesznek majd.

- Reklám -

Dolgok történtek a verseny során gyakorlatilag minden riválissal, és egyszer csak azt vettük észre, hogy mi vagyunk az élen és diktáljuk a tempót” – fogalmazott Michael Andretti unokaöccse, Jarett. „Az LMP3-as autókat viszont nem 24 órás versenyekre tervezték. Ha bármi közbejön majd problémaként, azon át kell rágnod magad és mielőbb visszatérni a pályára. A túlélésről is nagyban szólni fog ez a verseny.

Andretti csapattársa is elégedett volt. „Minden a terv szerint alakult” – fogalmazott Burdon. „Új csapat jött itt össze, de szerencsére jó úton haladunk. Minden infrastruktúránk és eszközünk megvan a jó eredményhez. Néhány apróságon még dolgoznunk kell, de alapvetően jól állunk a versenyt illetően.

- Reklám -

Az Andretti Autosport mögött másodikként a Mühnler Motorsports America #6-os rajtszámú Duqueine-je ért célba Moritz Kranzcal és Ayrton Orival. Harmadikként az AWA egyetlen autója zárt, melyben Kuno Wittmer és Orey Fridani ültek.

A DPi kvalifikációs futama nagyon szoros küzdelemben dőlt el, míg az LMP2-ben kettős PR1/Mathiasen-siker született. A daytonai 24 órást hétvégén rendezik majd.