back to top
hétfő, május 20, 2024

Daytona 500 győztessel társul a Haas pilótája

Dátum:

Megosztás:

Pietro Fittipaldi kettős szezont fut majd jövőre. Ugyanis az Endurance Világbajnokság (WEC) mellett az IMSA Sportautó Bajnokságában is elindul az LMP2-es mezőnyben. A NASCAR csapattal futtató és IndyCar autót szponzoráló Rick Ware Racing nevezte meg pilótái közé.

- Reklám -

A brazil ezzel sűrű szezon elé néz, ugyanis a JOTA autóját is vezetni fogja a WEC-ben, így a Le Mans-i 24 óráson is.

- Reklám -

Fittipaldi mellett Eric Lux vezetheti majd a szezon egészében az autót, aki a Daytonai 24 órás egyik címvédője a kategóriában. A négy hosszabb versenyen (Daytona, Sebring, Watkins Glen és Petit Le Mans) a szintén tavalyi győztes Devlin DeFrancesco indul majd velük. Ő ezzel a tizedik aktív IndyCar pilóta lesz a mezőnyben.

Ismét „amatőr” lett az Andretti pilótájából

- Reklám -

A kanadai ráadásul tavaly a legjobb időt érte le LMP2-es autóval, ami extra okot adhat a bizakodásra.

DeFrancesco andrettis csapattársai, Colton Herta (BMW, GTP), Romain Grosjean (Lamborghini, GTD Pro) és Kyle Kirkwood (Lexus, GTD) is ott lesznek a mezőnyben, viszont mind a négyen különböző kategóriában indulnak majd.

Negyedik pilótaként egy negyedik sorozatból érkezik pilóta, a NASCAR Cup Series tavalyi újonca, Austin Cindric. A versenyző egyúttal a tavalyi Daytona 500 nyertese is lett, így jó érzésekkel térhet vissza erre a pályára.