csütörtök, február 22, 2024

Ismét „amatőr” lett az Andretti pilótájából

Dátum:

Megosztás:

Folytatja második számú kalandját az Andretti Autosport frissen igazolt pilótája, aki elsősorban az IndyCarban érdekelt.

- Reklám -

Kyle Kirkwood amellett, hogy az IndyCarba vezető úton haladt, szépen lassan gyűjtögette a tapasztalatot az hosszútávú versenyeken is. Régóta a Vasser Sullivan Racing Lexusát vezeti, kiegészítő jelleggel.

- Reklám -

Eddig általában a hosszabb versenyeken egészítette ki az alakulatot, tavaly pedig az amatőr kategóriából felléphetett a GTD Pro-ba. Mind a négy Endurance Cup versenyen részt vett, a szezonzáró Petit Le Mans-on pedig győzni is tudott.

Az idei Daytonai 24 órásra a csapat mégis visszafokozta az amatőr összeállításba, amit az amerikai cseppet sem bán.

- Reklám -

„Boldog vagyok, hogy harmadjára is visszatérhetek Daytonába. Jó móka lesz a 12.es autó legénységével menni. Mindhárom csapattársamat sok ideje ismerem, Parker Thompson [a Porsche Carrera Cup North America 2022-es bajnoka] érkezésével igazi esélyessé lépünk elő.” bizakodott Kirkwood.

„A győzelmünk a Petit Le Mans-on lendületet ad az első futamra is, ami az év legnagyobb versenye lesz.”

Ezzel Kirkwood a kilencedik aktív IndyCar pilóta lesz a mezőnyben. A GTP kategóriában a Ganassi csapat számít veteránjára, Scott Dixonra, Castroneves és Pagenaud megvédeni igyekeznek tavalyi győzelmüket, és Herta tér vissza sportautós mezőnybe a BMW-vel.

A két jó barát, Newgarden és McLaughlin az LMP2-es mezőnyben lesznek csapattársak, és többek között Rinus Veekay lesz az ellen felük.

A GT mezőnyben pedig a Lamborghini újdonsült gyári pilótája, az LMDh autó érkezésére felkészülő Romain Grosjean lesz még ott Kirkwood mellett.

Videó: Kirkwood a MOBILVÉCÉBEN előzött volna Gatewayen