szombat, február 24, 2024

Nyári melónak indult, most Szato Takuma korábbi csapatába próbál életet lehelni

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar-ban érdekelt A.J. Foyt Racing egy rangidős szakemberrel bővíti a mérnöki stábját Michael Cannon személyében, aki a pilóták versenymérnökeit segíti iránymutatásával.

- Reklám -

Olyan lehetőség adódott előttem, ami érdekel. Tudom, hogy Larry [Foyt] keményen dolgozik azon, hogy feljebb kapaszkodjon az istálló – mondta Cannon. – Meg akarom nézni, hogy tudok-e segíteni a javulásban.

- Reklám -

Elkél a segítség a négyszeres Indy 500 győztes tulajdonos csapatánál, mert tavaly egy 10. hely volt a legjobb eredményük. Idén Santino Ferrucci és Benjamin Pedersen lesz a két pilóta, az előző évtizedben versenyzett náluk az ismertebb nevek közül Szato Takuma, Sébastien Bourdais, Tony Kanaan is.

A szakember többévtizedes tapasztalattal rendelkezik az IndyCar-ban, Scott Dixont 2020-ban ő segítette bajnoki címhez versenymérnökként, és alacsonyabb pozíciókban más csapatoknál szintén szép sikereket ért el. „Húszévesen nyári melónak indult, aztán az autóversenyzésben csináltam karriert” – árulta el.

- Reklám -

Nem ő az egyetlen erősítés az A.J. Foytnál: a csapatmenedzser Craig Brooks lesz, aki az Indy Lights és az IMSA sorozatokban töltött be vezető és szakértői pozíciót mérnöki fronton, érkezik több új szerelő is.

.