back to top
kedd, július 23, 2024

Az IMSA égisze alá került a történelmi sportautók versenye, a HSR

Dátum:

Megosztás:

Betagozódott az IMSA alá a Historic Sportscar Racing, vagyis a HSR. Innentől az endurance-bajnokság betéteseménye lesz a legendás autók versenye.

- Reklám -

Az IMSA és a HSR még a szezonnyitó daytonai 24 órás előtti csütörtökön írta alá a megállapodást a közös folytatásról. Ezzel a HSR is betagozódott a szerteágazó IMSA-profilba. A HSR történelmi autóival az elmúlt években is feltűnt már több versenyhelyszínen. Ezek hol NASCAR-, hol IMSA-pályák voltak, Daytonán kívül Sebring vagy éppen a Michelin Raceway.

- Reklám -

A HSR szezonja a Spring Fling at Sebring elnevezésű versennyel kezdődik április 6. és 8. között. Emellett a kilencfutamos szezonból kiemelkedik még a HSR Classics Daytonában és a HSR Mitty a Michelin Racewayen.

A bajnokság immár negyvenöt éve töretlenül fut, ezzel az egyik legrégebbi történelmi versenyautókat felvonultató bajnokság. A szezon során a bajnokság összesen kétszer látogat el Sebringbe és a Michelin Racewayre. Ezen kívül lesz még versenyük Barberben és Road Americán, de még Laguna Secában.

- Reklám -

Az IMSA jövője nagyon fényes, hiszen új és innovatív kategóriák debütálnak a következő években” – fogalmaz John Doonan elnök. „Emellett viszont ezzel a megállapodással sikerült összekötnünk a különböző generációk versenyautóit. Ezzel mindenki láthatja majd, milyen autókkal versenyeztek a korábbi időszakokban.

A történelmi bajnokság gyökerei 1977-ig nyúlnak vissza, amikor néhány Jaguar-rajongó először szervezte meg a Mittyt. A bajnokság jelenlegi formájában 1991 óta működik, az évtizedek során pedig több mint 250 versenyt rendeztek már az Egyesült Államokban és Kanadában.

Amikor az IMSA először megkeresett engem azzal, hogy érdekelné a közös munka a HSR-rel, egyből tudtam: ez a tökéletes lehetőség nekik és nekünk is” – fogalmazott lelkesen David Hinton, a vintage-bajnokság első embere. „John (Doonan) lelkesedése és autósport-szeretete megkérdőjelezhetetlen. Nagyon várom már a közös munkát vele és az IMSA-val.

A HSR belépésével a nyolcadik IMSA által működtetett bajnokság lett.