back to top
hétfő, július 22, 2024

Felipe Nasr nem hiszi el, hogy megnyerte a Daytonai 24 órásat

Dátum:

Megosztás:

Taroltak a Porsche csapatok a Daytonai 24 óráson, Felipe Nasr pedig élete első Rolex karóráját nyerte a gyár színeiben.

- Reklám -

A Pfaff Motorsports 9-es rajtszámú autója és a KCMG által indított 2-es rajtszámú autó számára nem volt unalmas a verseny, hiszem több órán keresztül üldözték egymást.

- Reklám -

A nagy összecsapásra azonban csak 10 perccel a vége előtt került sor, miután a safety car fázist követő utolsó boxkiállás után Mathieu Jaminet 0,5 másodperces előnnyel állt újra rajthoz Laurens Vanthoor előtt.

A belga a kék-ezüst 911-es volánjánál többször is az élen álló mellé húzódott, és a nézőket többször is koccokkal és kerék a kerékkel való csatákkal tarkított, körömrágós műsorral kényeztette.

- Reklám -

A 24 órás verseny utolsó három percében lélegzetelállító párbaj bontakozott ki a két ügyfélcsapat között, amely a versenyrajongókat felugrasztotta a székeikből: az utolsó előtti körben Vanthoor egy kemény, de tisztességes mozdulattal elment Jaminet mellett.

A francia azonban nem volt hajlandó feladni. Az ellentámadás kivédésére tett rendkívüli kísérletében Vanthoor az utolsó körben megpördült, és csapattársaival, Dennis Olsennel (Norvégia), Patrick Pilet-vel (Franciaország) és Alexandre Imperatorival (Svájc) a harmadik helyen ért célba.

Nyert tehát a Pfaff Motorsport, és benne a Porsche újdonsült gyári versenyzője, Felipe Nasr, aki bőven kivette a részét a csapat sikeréből.

Nem tudom elhinni. Csatlakozom a Porschéhez, és megnyerem az első versenyemet a Porsche 911 GT3 R volánja mögött” – mondta a boldog győztes.

A Felipe Nasr, Matt Campbell, Mathieu Jaminet trió verhetetlen volt
A Felipe Nasr, Matt Campbell, Mathieu Jaminet trió verhetetlen volt Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Egyből egy, nem rossz statisztika Felipe Nasr számára

Nasr jövőre már a Porsche és a Penske közös fejlesztésű LMDh autóját fogja vezetni, azonban elmondta, fontosnak tartja az idei GT3-as szereplést.

Ez az átállás a DPi-ről a GTD Pro-ra valószínűleg az egyik legnagyobb kihívás volt az életemben. Ki kellett lépnem a komfortzónámból – annyira hozzászoktam a DPi-hez” – magyarázta Nasr az Autosport.com-nak.

Azt kell mondanom, hogy a Pfaff Motorsporton belül mindenki sokat segített.

Volt két hihetetlen csapattársam, akik minden egyes edzésen, mindenféle procedúrán keresztül ott voltak mellettem. Minden alkalommal, amikor kint voltam az autóban, több kört mentem, egyszerűen nagyon jól éreztem magam.

Nasr hétszer próbálkozott már a Daytonai 24 órás megnyerésével, és most végre révbe ért.

Néhányszor már nagyon közel voltam, hogy nyerjek, így most hihetetlen érzés, hogy nyerhettem.

Mintha egy mesében lennék. Mathieu és Matt hihetetlen munkát végeztek, és a Pfaff Motorsport csapata is. Nagyon szerettem volna megnyerni Daytonát – és most ez megtörtént. Nagy ünneplés lesz ma este a csapattársaimmal és a csapattal.