back to top
vasárnap, június 16, 2024

Sztárversenyzők autói is buktak a NASCAR pénteki műszaki ellenőrzésén

Dátum:

Megosztás:

Öt olyan csapat is volt a NASCAR Cup Series mezőnyében, amelynek autója nem ment át a műszaki ellenőrzésen. Ezekben sztárversenyzők is ülnek.

- Reklám -

A NASCAR Cup Series mezőnyének minden egyes autója még pénteken esett át a szokásos műszaki ellenőrzésen. Ennek során Kevin Harvick, Chase Elliott, Harrison Burton, Todd Gilliland és Josh Bilicki autója kétszer is megbukott.

- Reklám -

A eredményeképpen minden csapat egy-egy tagja eltiltást kapott. Harvick az autójáért felelős vezetőmérnökét Robert Smith-t kell, hogy nélkülözze eltiltás miatt. Chase Elliott csapatából Matt Barndt került ki, akinek ugyanaz a szerepe. Harrison Burton csapatából Cody Sauls szintén ugyanilyen szerepkörben jutott ugyanerre a sorsra, hasonlóan a Todd Gilliland autójáért felelős Tony Manzerhez. Josh Bilicki megbukó autójával kapcsolatban Nicholas Sowa mérnök kapott büntetést.

A szakemberek büntetése mellett minden egyes érintett autó elveszíti a boxutcaválasztást is a NASCAR Cup Series vasárnapi Las Vegas-i futamra, függetlenül attól, hogy hova kvalifikálták magukat.

- Reklám -

Todd Gilliland 38-as rajtszámú autójánál a Front Row Motorsports csapata már most nélkülözi Seth Barbour csapatfőnököt, valamint Jourdan Osinskie és Tanner Andrews csapattagokat. Mindhármukat négy futamra felfüggesztették kedden Gilliland autójának szabálytalanul rögzített kerekei miatt.