hétfő, március 4, 2024

Újból jönnek az eredmények, Rosenqvist izgatott

Dátum:

Megosztás:

Rég nem látott jó eredményeket hoz Felix Rosenqvist, benne egy Indy 500-negyedik hellyel. Az AMSP versenyzőjének egekben a motivációja.

- Reklám -

2022 első négy IndyCar-futamán Felix Rosenqvist egyszer sem tudott beférni a top 10-be. Aztán viszont valami megváltozott, és olyan eredmények kezdtek jönni, amelyeket rég nem láttunk a svéd esetében. 2019-ben és 2020-ban, ganassis éveiben ezek rendszeresnek számítottak, tavaly viszont, első szezonjában, amit az Arrow McLarennél töltött, nehezen indult az élete. Top 10-es eredményt csak kétszer tudott hozni, a 2021-es szezont pedig csak a tabella 21. helyén zárta.

- Reklám -

Az idei szezon sem kezdődött egyszerűen számára, ugyanis az első négy futamon egyszer sem tudott odaérni top 10-es helyezésre. Ezen a négy futamon egyszer erre igazán jó esélye volt. Texasban ugyanis övé volt a pole, ám végül csak a 21. helyen értékelték.

Rosenqvist számára a változás Indianapolisba érkezve jött el, amikor a road futamon hatodik lett. Ezt még megfejelte az Indy 500-on egy negyedik hellyel. Az Indy 500 után a legutóbbi futamon, Detroitban tizedik lett.

- Reklám -

Tudtam, mire vállalkozok a szezon kezdetén. Tudtam, hogy jól kell teljesítenem, hogy megtartsam az ülésemet” – kezd bele Rosenqvist a szezon elején rá váró kihívásokat illetően. „Ez egy egyszerű tény volt. Aztán nyilván a szezonkezdet nagyon csalódáskeltő volt, de mostanra sikerült jó formába lendülni. Mindent megteszek azért, hogy bizonyítsak, hogy én itt akarok lenni. Nagyon izgatottá tesz, hogy ismét gyors tudok lenni. Most pedig Road Americára koncentrálok, hogy itt is az lehessek. Utoljára, hogy itt voltunk, én itt nyerni tudtam. Fura idők ezek most a szerződésem miatt, de alapvetően jó érzéseim vannak ezzel kapcsolatban is.

Sorozatban három top 10-es helyezésének köszönhetően Felix Rosenqvist jelenleg a tabella kilencedik helyén áll.