csütörtök, június 1, 2023

Az Acura megmutatta készülő LMDh autóját az ARX-06-ot

Date:

Share:

Az Acura közzétette az első képeket az új ARX-06 LMDh autójáról, amely a jövő évtől kezdve az IMSA GTP kategóriájában fog versenyezni.

- Advertisement -

Az ORECA-kasztnival ellátott ARX-06 a Honda Performance Development legújabb prototípusa, amelynek külső formavilágát a Los Angeles-i Acura Design Studio tervezte.

- Advertisement -

Az Acura ARX-06 külső dizájnjának megalkotásakor pontosan ugyanazt a folyamatot alkalmaztuk, mint ahogyan egy új Acura személyautót megalkotunk” – mondta Dave Marek, az Acura vezető kreatív igazgatója.

Ugyanazok a világklasszis formatervezők készítették el a kezdeti terveket, akik az Acura utcai autóinak formáiért is felelnek, majd ezeket szűkítették le a megvalósítható változatra. Ezután elkészítettünk egy méretarányos modellt, elvégeztük az aero és szélcsatorna-modell tesztelését, majd bevontuk a HPD-t és a partnercsapatainkat a visszajelzésekért.

A tervezést a tesztelési és értékelési folyamat során folyamatosan finomítottuk, amíg végül olyan végleges kialakítással álltunk elő, amely megfelelt a céljainknak, miközben megtartotta az Acura minden fontos stílusjegyét. Izgalmas folyamat volt.

Az Acura folytatja partnerségét a Wayne Taylor Racinggel és a Meyer Shank Racinggel, hogy 2023-ban is leadhassák nevezéseiket a hibrid hajtású Acurával. Mindkét csapat kizárta a jövő évi Le Mans-i 24 órás versenyen való részvételét.