back to top
csütörtök, május 30, 2024

Audiról Lamborghinire vált a 2022-es IMSA-szezonra az NTE

Dátum:

Megosztás:

Eddig Audi R8-asokkal indult, idén Lamborghini Huracánra vált az NTE Sport. Az istálló a teljes IMSA-szezonban ott lesz a mezőnyben.

- Reklám -

A dallasi illetőségű NTE Sport a Don Yount, Benjamin Hites, Jaden Conwright, Markus Panttala négyessel vág neki a daytonai 24 órásnak, a szezon többi részével kapcsolatban pedig majd később jelentik be a felállást. Az NTE tavaly négy futamon, Daytonában, Watkins Glenben, Road Americán és a Petit Le Mans-on indult. Conwright egyébként nemrég ösztöndíjat kapott az IMSÁ-tól.

- Reklám -

Nagyon izgatott vagyok a szezonkezdést illetően” – fogalmaz a csapattulajdonos Paul Mata. „Rengeteg dolog alakult át a csapat háza táján ebben a rövid holtszezonban, és büszke vagyok arra, hogy sikerült ezt a programot összehozni. Nagyon várjuk már a közös munkát Chris Warddal és a Lamborghini Squadra Corséval, és alig várom már, hogy ez a nagyon erős versenyzői felállás kimenjen a pályára.

Don Yount karrierje során eddig tízszer állt dobogón IMSA-hétvégéken. „Nagyon várom már sorozatban a hetedik daytonai 24 órásomat. Ez talán a legerősebb csapat, aminek valaha része voltam. Nagyon várom már azt, hogy beülhessek a Lamborghinibe.”

- Reklám -

Benjamin Hites a Petit Le Mans-on debütált a sorozatban, és rögtön közel került a pole-pozícióhoz, lemaradása mindössze 0,001 másodperc volt. A chileinek ez lesz az első alkalom, hogy Daytonában indul. Ő és a már említett ösztöndíjas Conwright is Lamborghini-juniorok lesznek 2022-ben.

A rutint Yount mellett a finn Markus Palttala képviseli a maga 44 évével. „Daytona a világ egyik legrangosabb endurance-versenye. Nagyon jó érzés az, hogy mi már januárban versenyzünk, miközben a világ nagy része még hibernálódik. Sosem versenyeztem még a Huracánnal, azt viszont testközelből láttam ellenfélként, mennyire jó autóról beszélünk. Egész hasonlónak tűnik a tavalyig használt Audihoz. Így négyen először leszünk egy csapat, de mindenki dolgozott már az istállóval. Donnal voltak jó eredményeim, Jaden szuper volt Glenben, és Benjamin előtt is le a kalappal.