vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAA Wright Motorsports egy Porsche ásszal erősített Daytona 24-re

A Wright Motorsports egy Porsche ásszal erősített Daytona 24-re

- Hirdetés -

A Daytona 24 órás erejéig a Porsche gyári versenyzője, Richard Lietz csatlakozott a Wright 16-os autójának pilótáihoz.

Ezzel vált teljessé a 16-os rajtszámú 1st Phorm Porsche 911 GT3 R-t vezetők névsora. Lietz a teljes IMSA szezont teljesítő pilótákhoz csatlakozott, a 2021-es Michelin Pilot Challenge bajnokokhoz, Ryan Hardwickhez és Jan Heylenhez, valamint a hosszútávú hétvégéken versenyző Zacharie Robichonhoz.

- Hirdetés -

Nagyszerű, hogy Richard Lietz-et a Wright Motorsportnál üdvözölhetjük” – mondta John Wright csapattulajdonos. “Miután csapatunk több, mint két évtizede Porsche gépekkel versenyez, megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen kaliberű pilóta csatlakozik az amúgy is ütős felállásunkhoz. A Porsche egy fantasztikus gyártó, amellyel öröm partneri viszonyt ápolni és csak a legjobb versenyzőiket választják ki márkájuk képviseletére. Lietz biztosan nagyszerű tagja lesz alakulatunknak. A Daytonában elért egymást követő negyedik helyezések után nagyon szeretnénk harcba szállni a dobogó legfelső fokáért.

A Wright Motorsports szeretné továbbvinni azt a lendületet, amivel nem kevesebb, mint kilenc bajnoki címet zsebelt be az öt autós versenyprogramjával, köztük a Michelin Pilot Challenge GS címét Hardwickkel és Heylennel. A csapat az idei évet is igen erős felállással kezdi a GTD osztályban.

- Hirdetés -

A lassan 16. éve gyári Porsche versenyző Lietz eredményei magukért beszélnek. Az osztrák pilóta hatszoros profi sportautó bajnoki címe mellett háromszor diadalmaskodott a rangos Le Mans-i 24 órás versenyen is. Az évek során a nagyra becsült gyártót képviselte a legjobb csapatokban, ahol a Porsche legnagyobb nevei mellett versenyzett, köztük a nemrégiben még a Wrightban tevékenykedő Patrick Long mellett is. Több, mint két évtizedes Porsche versenyzői tapasztalattal Lietz egyértelmű választás volt a Michelin Endurance Cup bajnokai számára.

A Wright Motorsport egy új csapat lesz számomra és csak a legjobbakat hallottam róluk” – mondta Lietz. “Daytona egy remek helyszín a Porschéval való versenyzéséhez! Alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát a csapattal.

- Advertisement -

Friss