vasárnap, április 21, 2024

Annyi induló lesz a Daytonai 24 óráson, hogy nem fognak elférni az autók

Dátum:

Megosztás:

Az IMSA vezetősége egy nagyon kellemes problémával találta szembe magát. Hogyan fogják elhelyezni a nevezőket a daytonai garázsban.

- Reklám -

Az IMSA WeatherTech SportsCar Championship iránti érdeklődés folyamatos növekedését sokféleképpen lehet mérni. Egy nyilvánvaló példa erre a szezonnyitó Daytonai 24 órás mezőnyének növekedése, amely nyolc éve először haladta meg a 60 autót 2022-ben.

- Reklám -

A 2023. január 28-29-én megrendezésre kerülő versenyre az első visszajelzések alapján még több nevező lesz mint tavaly, így a jelenlegi állapotok szerint dolgozni kell majd azon, hogy minden nevező elférjen.

Ezt szem előtt tartva a sorozat és a pálya illetékesei azon vannak, hogy meghatározzák a még biztonságosan elhelyezhető csapatok számát.

- Reklám -

Őszintén szólva ez egy szép probléma” – értékelte John Doonan, az IMSA elnöke a bajnokság, különösen a Daytonában debütáló új Grand Touring Prototype (GTP) osztály körüli felfokozott pezsgést.

Hatalmas lendületet vett a sportág  és úgy gondolom, 2023-ban sem lesz ez másképp” – jegyezte meg Doonan. „Még az egy évvel ezelőtti időponthoz képest is megnőtt az érdeklődés a csapatok részéről. Az új autókat leszámítva, ez egy igazán különleges időszak a sportág számára.

Az Acura, a BMW, a Cadillac és a Porsche várhatóan két-két gyári autót indít a GTP-ben Daytonában, és lehetséges, hogy valamelyik gyártó még egy plusz nevezést is lead.

Váratlan bejelentés, és csodálatos gépek – Így zajlott a GTP teszt első napja

Emellett a Porsche és a Ferrari vadonatúj GT3-specifikációjú autói, valamint a Lamborghini Huracán 2023-as EVO2 frissítése is indulhat a GTD és GTD PRO kategóriákban. Tavaly ez a 3 márka 15 autót indított összesen, és idén minden valószínűség szerint még ennél is többet fognak.

Annyi biztos, hogy ha túl sok nevezés érkezik, akkor első sorban a teljes szezonban induló autók fognak prioritást élvezni, ezen felül pedig visszatekintenek majd az előző évek nevezési listáira is, és onnan fognak válogatni a csapatok közül.

A ki nem mondott üzenet minden potenciális résztvevők számára egyértelmű: a lehető leghamarabb adjátok le a nevezéseiteket.