back to top
csütörtök, május 30, 2024

Jimmie Johnson csapatfőnök/versenyzőként tér vissza a NASCAR-ba

Dátum:

Megosztás:

Bár hivatalos bejelentés nem történt, Jimmie Johnson nagyon közel áll ahhoz, hogy visszatérjen a NASCAR Cup Series-be.

- Reklám -

Jimmie Johnson két évnyi IndyCar-os szereplés után mondott búcsút a szériának, és visszavonult a teljes munkaidős versenyzéstől.

- Reklám -

A legfrissebb sajtóinformációk szerint azonban nem sokáig ült a babérjain a hétszeres NASCAR Cup Series bajnok, hiszen a Petty GMS Motorsportsban vásárolhat magának tulajdonosi jogot.

A hírt egyébként a jól értesült, és megbízható Jordan Bianchi lebegtette meg, és szerinte a bejelentés már valamikor a héten megtörténhet.

- Reklám -

Tulajdonosi szerepe mellett Johnson várhatóan 2023-ban a Petty GMS Motorsports színeiben fog versenyezni a NASCAR Cup Series egyes versenyein, a csapat két korábban bejelentett főállású versenyzője, Erik Jones és Noah Gragson mellett.

A 83-szoros NASCAR Cup Series futamgyőztes korábban elmondta, hogy szeretne több időt tölteni a családjával, de nem akarja feladni versenyzői álmait sem, éppen ezért néhány, általa „bakancslistás” versenynek titulált futamon elindulna.

Ezek között szinte biztos, hogy felmerülhet az Indy 500, és a legutóbbi pletykák szerint ezzel egyidőben a Coke 600 is – ezt a két versenyt egy napon, egymás után rendezik. Utoljára Kurt Busch próbálta meg teljesíteni az 1100 mérföldes versenytávot, és bár az Indy 500-on jól szerepelt, és 6. lett, addig Coke 600-on kiesett.

Johnson és a Petty GMS Motorsports – amely az idei szezon előtt Richard Petty Motorsports néven volt ismert – közötti partnerség a NASCAR Cup Series három hétszeres bajnoka közül kettő egyesülését jelentheti.