back to top
kedd, július 23, 2024

A Porsche terve most lett teljes Le Mans-ra, miközben a Cadillac váratlant húzott…

Dátum:

Megosztás:

A Porsche négy autóval is készül Le Mans-ra, mégsem ők vállalták a legnagyobbat a sportautó világbajnokságra (WEC).

- Reklám -

Szám szerint négy Porsche is ott lesz Le Mans-ban, az Endurance Világbajnokságon (WEC) rendszeresen részt vevő két autó mellett addigra a JOTA is fel tud készülni, hiszen a verseny főpróbáján, a spái futamon debütálnak majd a Hypercar kategória első ügyfélautójával.

Tomy Brady is szponzorálja az aranyszínű Porschét

- Reklám -

Rajtuk kívül egy negyedik autó is ott lesz majd, méghozzá a 75-ös számmal, ami a Porsche sportautóinak háromnegyed százados évfordulóját hivatott jelképezni. Nem nagy meglepetés, hogy a Porsche azon gyári pilótái vezetik majd az autót, akik egyébként az év további részében Észak-Amerikában (IMSA) versenyeznek, név szerint: Mathieu Jaminet, Felipe Nasr és Nick Tandy. A negyedik ilyen versenyző, Matt Campbell is jelen lesz a francia versenyen, méghozzá a gyári csapat tartalékpilótájaként.

- Reklám -

Nagyot vállalt a Cadillac is

De nem csak a Porsche, hanem a másik, óceán mindkét partján versenyző márka is változtatott a tervein Le Mans-t illetően.

A Cadillacről tudni lehetett, hogy az egy szem WEC-autó mellé Le Mans-ra érkezik majd a két másik IMSA-legénység, viszont itt még nem állapodtak meg az amerikai gyártónál. A Chip Ganassi második gépe ugyanis (a sárga, ami Daytonában 01-es számmal indult, Le Mans-ban viszont 3-assal kell majd keresni) a már fentebb említett Spát 6 óráson is indult majd felkészülésképpen a nagy viadalra.

A Verdák főgonoszát is megidézi az új Cadillac

Bár a pontos terv nem ismert, ha ugyanazt az autót használják majd, és nem építenek külön kasztnit, akkor ez azt jelenti, hogy két hónapon belül négyszer szeli majd át az óceánt a konstrukció, ugyanis közben az IMSA versenyein is helyt kell állniuk a két kiruccanás mellett.

Az amerikai kötelességek miatt csak két versenyzővel indulnak majd Spa-Franorchamps-ban, ugyanis közben Scott Dixonnak jelenése van az IndyCarban is, ugyanúgy a Chip Ganassi Racing színeiben.