csütörtök, április 25, 2024

A Verdák főgonoszát is megidézi az új Cadillac

Dátum:

Megosztás:

Amíg többi gyártó folyamatosan változtatgatott és jelentették be az újabb festés változatokat, addig a Cadillac a kezdeti számítógépes grafikákhoz képest csak egyszer, a pályára guruláskor változtatott. Egészen eddig, ugyanis elég merész színkombinációt mutattak be.

- Reklám -

Az amerikai márka két csapata – Chip Ganassi Racing és Action Express Racing – által összehangolt mutatványról van szó, amibe nemcsak a két IMSA autót, hanem az Endurance Világbajnokságon (WEC) induló járgányt is bevették.

- Reklám -

Talán nem meglepetés, de a Whelen által támogatott AXR autó maradt élénk piros. Ami viszont új, hogy a többi autó is követte a vibráló sémát. Az IMSA-beli Ganassi a Corvette-et idéző sárgát kapta, míg a régi kontinensre utazó járgány kék lesz előlről. A hivatalos indoklás szerint ezek a Cadillac V sorozatának alapszínei.

Rögtön be is indultak a mémgyárosok, ugyanis a formavilág ezzel a színnel kifejezetten hasonlít valamire…

- Reklám -

Az Andrettivel való egyesülésük után a Wayne Taylor Racing is felfedte a végleges festést, ami szintén a kék alapszínű lett.

Az F1-es projekt nem megy majd a sportautók kárára

Rory Harvey, a GM alelnöke SportsCar365-nek kihangsúlyozta, az F1-es program nem befolyásolná a márka többi sorozatban való résztvételét.

„Nagyon izgatottak vagyunk a lehetőség miatt, persze, a folyamat még a korai szakaszban tart.” emelte ki. – „A mi szempontunkból legfeljebb kiegészíti majd azt, amit itt csinálunk. Nem látjuk, hogy bármit befolyásolna.”