back to top
kedd, július 23, 2024

A Daytonai 24 órás egyik főszereplője DTM-es lehetőséget kaphat

Dátum:

Megosztás:

A Porsche egyik gyári pilótáját, Laurens Vanthoort a DTM-ben induló SSR Performance-szel hozta szóba a motorsport-total.com.

- Reklám -

A belga pilóta elsősorban GT3-as körökben ismert, Spában és a Nürburgringen 24 órás verseny nyert már. Le Mans-ban és az IMSA-ban pedig kategóriagyőztes lett.

- Reklám -

Legutóbb a Daytonai 24 órást próbálta hozzáadni a gyűjteményéhez, de az utolsó körben szívszorító módon esett el a győzelemtől.

Érdekes módon Vanthoor 11 éve már tesztelt DTM autót, akkor az Audi adott neki lehetőséget, de a versenyüléshez már nem jutott a gyári pilóták miatt. Ennek ellenére ezután az ingolstadti márkával nyerte meg a FIA GT Championshipet és a Blancpain GT Seriest.

- Reklám -

Daytonai csapattársa, a norvég Dennis Olsen követné a német túraautó bajnokságba is, ezzel lenne teljes az SSR Performance kétautós felállása.

A Porsche tavaly csak epizódszereplőként volt jelen a DTM első GT3-as évében. Az IMSA mindkét GT kategóriája idén erre a kategóriára állt rá. Emiatt nagyobb lett az átjárás a német sprintversenyek és a világon mindenhol jelen lévő endurance sorozatok között.

Itt azonban még nincs vége, 2024-ben a WEC is erre a szabályrendszerre válthat, ezzel pedig megvalósulhat a világszerte egységes keretrendszer. Ahogy ez kevesebb résztvevővel az LMDh/GTP esetében is történt.