szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAA Daytonai 24 órás egyik főszereplője DTM-es lehetőséget kaphat

A Daytonai 24 órás egyik főszereplője DTM-es lehetőséget kaphat

- Hirdetés -

A Porsche egyik gyári pilótáját, Laurens Vanthoort a DTM-ben induló SSR Performance-szel hozta szóba a motorsport-total.com.

A belga pilóta elsősorban GT3-as körökben ismert, Spában és a Nürburgringen 24 órás verseny nyert már. Le Mans-ban és az IMSA-ban pedig kategóriagyőztes lett.

- Hirdetés -

Legutóbb a Daytonai 24 órást próbálta hozzáadni a gyűjteményéhez, de az utolsó körben szívszorító módon esett el a győzelemtől.

Érdekes módon Vanthoor 11 éve már tesztelt DTM autót, akkor az Audi adott neki lehetőséget, de a versenyüléshez már nem jutott a gyári pilóták miatt. Ennek ellenére ezután az ingolstadti márkával nyerte meg a FIA GT Championshipet és a Blancpain GT Seriest.

- Hirdetés -

Daytonai csapattársa, a norvég Dennis Olsen követné a német túraautó bajnokságba is, ezzel lenne teljes az SSR Performance kétautós felállása.

A Porsche tavaly csak epizódszereplőként volt jelen a DTM első GT3-as évében. Az IMSA mindkét GT kategóriája idén erre a kategóriára állt rá. Emiatt nagyobb lett az átjárás a német sprintversenyek és a világon mindenhol jelen lévő endurance sorozatok között.

Itt azonban még nincs vége, 2024-ben a WEC is erre a szabályrendszerre válthat, ezzel pedig megvalósulhat a világszerte egységes keretrendszer. Ahogy ez kevesebb résztvevővel az LMDh/GTP esetében is történt.

- Advertisement -

Friss