back to top
péntek, június 21, 2024

Ma érkezik a Bubba Wallace-ról szóló dokumentum sorozat a Netflixre

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR eddig soha nem látott felvételek és interjúk segítségével próbálja bemutatni a sportágat Bubba Wallace szemszögéből.

- Reklám -

Az F1: Drive To Survive után a NASCAR most ismét megkísérli a saját előretörését a Netflix platformján, ezúttal egy hasonló műsorral. Ahelyett azonban, hogy több versenyzőre fókuszálna, ez az új sorozat egyetlen versenyzőt érint majd.

- Reklám -

2020 előtt Bubba Wallace leginkább a NASCAR Cup Series egyetlen afroamerikai versenyzőjeként volt ismert. Ebben az évben azonban minden megváltozott. Miközben az ország és a világ a Covid járvány miatt leállt, George Floydot, egy fekete férfit megölték a rendőrök Minneapolisban, és hamarosan tüntetések törtek ki Amerika-szerte.

A NASCAR felfigyelt erre, és hamarosan megkezdte a saját változtatásait. A rasszizmus és a NASCAR a déli államokban született, és úgy tűnt, hogy a kezdeti években együtt jártak. Az idő múlásával azonban a kettő eltávolodott egymástól, mivel a sport megpróbált elszakadni a rasszista múltjától.

- Reklám -

Az Atlantai verseny előtt a NASCAR, egy videót sugározott, amelyben több élversenyző fogadalmat tett, hogy „hallgatni és tanulni” fog (a rasszizmussal kapcsolatban – a szerk.). A videóban szerepelt a hétszeres bajnok Jimmie Johnson és Wallace is.

A 2020-as talladegai versenyen az egész NASCAR család Bubba Wallace mögé állt
A 2020-as talladegai versenyen az egész NASCAR család Bubba Wallace mögé állt Fotó: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR Media

Később a szezonban, a talladegai futam előtt felröppent a hír, hogy egy huroknak látszó kötelet találtak abban a garázsfülkében, amelyet a 43-as rajtszámú Wallace-csapat használt.

Az FBI később megállapította, hogy csak egy félreértés volt, és már legalább egy évvel korábban is így volt ott a kötél.

A verseny előtt minden jelenlévő versenyző, valamint Wallace akkori főnöke, Richard Petty – aki aznap reggel csak azért repült oda, hogy támogassa versenyzőjét, a 43-as rajtszámú autót, amelyet akkoriban Wallace vezetett – a boxutcában a mezőny elejére tolta. Mindenki ott gyűlt össze Wallace körül a közös ima és a Himnusz eléneklése alatt.

Bubba Wallace továbbra is arca a NASCAR rasszizmus elleni harcának

Wallace 2021-re új csapathoz, az újonnan alakult 23XI Racinghez szerződött, mely Denny Hamlin és az NBA-legenda Michael Jordan tulajdonában van. Tavaly októberben pedig Wallace megnyerte első NASCAR Cup Series futamát, méltó módon a Talladega Superspeedwayen.

A nézők bepillantást nyerhetnek mindabba, ami Wallace-szal történt abban a sorsfordító 2021-es szezonban a hat epizódos sorozatban, amely Wallace életét mutatja be a neveltetésétől kezdve a versenyzői karrierjén át a magánéletéig, valamint napjainkig ahol ő a rasszizmus elleni harc arca.

Spoiler: Bubba Wallace futamot fog nyerni a NASCAR új doku sorozatában
Spoiler: Bubba Wallace futamot fog nyerni a NASCAR új doku sorozatában Fotó: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR Media

Mindezek nagy részét a 2021-es szezon futamain készült felvételek fogják átszőni, és többek között új főnöke, Denny Hamlin, a kétszeres Cup Series bajnok Kyle Busch, a korábbi afroamerikai pilóta Bill Lester, a csapattulajdonos Joe Gibbs, Richard Petty és a NASCAR elnöke, Steve Phelps is megjelenik majd.

Izgatottan várom, hogy mindenki teljes képet kapjon arról, amit tavaly sikerült elérnünk” – mondta Wallace. „Nagy inspiráció volt számunkra a Forma-1-es Drive To Survive Remélhetőleg ez valamennyire közel lesz ahhoz a stílushoz, amit az a sorozat képvisel.

Bubba Wallace elmondta, hogy szeretné megmutatni az embereknek, mi kell a sikerhez, és betekintést nyújtott abba, hogy mire számíthatnak a nézők.

Nagyon nyers és valós ember vagyok” – mondta. „Úgy gondolom, hogy sokan bezárkóznak, és nem mutatják meg a valós énjüket. Én nem ilyen vagyok. Nem hallgatok a szabályokra. Mindig nyers és valódi vagyok mindenkivel.

Láthatod a hullámvölgyeket, és azt, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a sportág legmagasabb szintjén. Minden egyes nap tanulsz valami újat, hiszen ezen a szinten mindenki nagyon profi és gyors.

Bubba Wallace eddig sem titkolt semmit, most azonban még közelebbről megismerhetjük nyers személyiségét
Bubba Wallace eddig sem titkolt semmit, most azonban még közelebbről megismerhetjük nyers személyiségét Fotó: Mike Ehrmann/Getty Images/NASCAR Media

Szkriptelt show után realityvel próbálkozik a NASCAR

A NASCAR-nak nem ez az első próbálkozása, hogy a Netflix platformon magához csábítsa a nézőket. Tavaly a Netflixen futott egy 10 epizódos szitkom, a The Crew, amelyben Kevin James szerepelt. Bár szórakoztató volt, a sorozat nem hozta meg a második évadhoz szükséges nézettséget, ezért kaszálták.

Ezúttal nincs forgatókönyv szerinti vígjáték, helyette igazi dráma lesz. A RACE-t Bubba Wallace életében és a NASCAR evolúciójának sorsfordító időszakában forgatták.

Kerestük a módját, hogy támogassuk Bubbát, és segítsünk elmesélni a fontos történetét” – magyarázta Matt Summers, aki a Netflix projektben a NASCAR executive producere.

Amikor jött a lehetőség, hogy ismét a Netflixszel dolgozzunk együtt, tudtuk, hogy ez egy ideális platform arra, hogy Bubba hihetetlenül érdekes útját megosszuk a széles közönséggel.

Ha a sorozat sikeres lesz, a nézők láthatják majd, hogyan alakul a Wallace és Kurt Busch közötti dinamika, és még sok minden mást is; már ha a Netflix elkötelezi magát a második évad mellett, ami Bubba Wallace reményei szerint megtörténik.

Eddig soha nem látott betekintést nyerhetünk a NASCAR kulisszái mögé
Eddig soha nem látott betekintést nyerhetünk a NASCAR kulisszái mögé Fotó: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR Media

Minden a számokról szól. Remélhetőleg elég jó ahhoz, hogy legyen egy második szezon. Jó móka volt. A folyamat szórakoztató volt. Úgy 2020 novemberében kezdtük, és az egész tavalyi szezont leforgattuk; szerintem „jó anyagot” láthatnak majd a nézők.

Ez a „jó anyag” nem csak a 23XI versenyzőjének életét mutatja be, hanem a NASCAR egy olyan éráját, amikor sok minden megváltozott a sportágban – többek között Bubba Wallace-nak köszönhetően.

Bubba Wallace több, mint egy NASCAR-versenyző, méghozzá a Cup Series futamgyőztese. Ő egy ikon lett, akinek a története megváltoztatott egy sportágat, milliókat inspirált, és akit még generációkig ünnepelni fognak” – mondta Wallace egyik legnagyobb támogatója, Steve Phelps, a NASCAR elnöke.

A RACE ma, február 22-én debütál a Netflixen.