back to top
vasárnap, június 23, 2024

Jacques Villeneuve sikeresen befejezte a 2022-es Daytona 500-at

Dátum:

Megosztás:

Az 1997-es Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve sok nehéz pillanatot élt meg a Daytona 500 hete során, de végül célba ért.

- Reklám -

A Team Hezeberg 27-es autójával induló versenyzőnél motort kellett cserélni, ezért a mezőny végéről indult.

- Reklám -

Ráadásul a rengeteg technikai probléma miatt kevés ideje volt tesztelni, ennek ellenére – igaz körhátrányban – de a 22. helyen célba ért.

Elképesztő volt. Nem volt egyszerű vezetni az autót, sőt sokkal nehezebb volt, mint amire számítottam” – ismerte el Villeneuve.

- Reklám -

Nagyon csúszott az autó, megmondom őszintén nem erre készültem tesztek alapján, de már csak a draft megszerzése is bonyolult volt.

Különösen a rajtnál volt nehéz, mert megjelent a harmonika effektus, és ha nem figyeltél lemaradtál, azután pedig nehéz volt visszajönni a mezőnyre. Ez elég frusztráló.

Az 50 éves kanadai hozzátette, hogy az egész nap életérzése lenyűgözte őt.

Elképesztő volt. Az a sok energia. A koncert. A show, nem csak a verseny, az egész hangulat. Tényleg, tényleg elképesztő volt. Nyilvánvalóan szeretnék visszatérni ide a közeljövőben.

Bár nincs még konkrét terv az év további részére, Jacques Villeneuve reménykedik benne, hogy még idén autóba ülhet.

Mindig is többet és több versenyt akartam csinálni. Jelenleg csak ez a verseny volt tervben, de majd meglátjuk, hogy alakul. Jó eredményt értünk el. Az autó sértetlen, és talán szerezhetünk néhány szponzort, és újra versenyezhetünk majd.