szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARPozitívan értékelt Kyle Larson a phoenixi tesztet követően

Pozitívan értékelt Kyle Larson a phoenixi tesztet követően

- Hirdetés -

A NASCAR Kupa sorozat regnáló bajnoka, Kyle Larson elégedetten nyilatkozott a Phoenix-i teszt első napja után.

Larson számára ott kezdődött a 2022-es év, ahol az előző abbamaradt. A Phoenix-i pályán 3 hónapja bajnoki címet ünnepelhetett, most pedig a szezon előtti teszt első napján ő zárt a legjobb idővel. Larson átlagsebessége 131.728 mph volt, ami 27,48 másodpercnek felel meg az 1 mérföldes pályán.

- Hirdetés -

Bár a NASCAR Next Gen névre hallgató, újgenerációs autója gyakorlatilag minden alkatrészével merőben új megközelítést alkalmaz, Larson szerint mégsem különbözik annyira az új autó vezetése a régiétől.

“Ami az autó vezetését illeti, nagyon meglepődtem, mert nem volt annyira másabb, mint amire számítottam” – nyilatkozta Larson. “A kormánymozdulatokra talán egy kicsit gyorsabban reagál az autó. Kicsit hamarabb kitör a hátulja, és ilyen egyéb apróságok vannak még, de ezt leszámítva teljesen normál érzésem volt. Ennek pedig nagyon örültem.”

- Hirdetés -

“Az egyensúly nem változott sokat. A kanyar közepén nem vált alulkormányzottá az autó, ami jó dolog. A fékeken azonban még dolgoznunk kell. Ahogy egyre több és több kört tettünk meg, úgy kezdett egyre jobban csökkenni a fékhatás. Ez nem volt a legjobb érzés, de már kitaláltuk, hogy mit fogunk tenni annak érdekében, hogy javuljon a dolog.”

Az első tesztnap sebességadatait figyelve azért már látszik némi különbség a két autógeneráció közt. Az előző évben, még a 750 lóerős motorokkal 135 mérföld környéki köröket autóztak. Ez a tempó most nagyjából 4 mérfölddel, azaz kb. 6,5 km/h-val csökkent.

Larson, elmondása szerint élvezte a teszt első napját, és hasznos tapasztalatokat szerzett.

“Próbálunk minél többet tanulni, még akkor is, ha ez azzal jár, hogy néha rossz irányba indulunk el” – mondta. “Ezek azonban szükségesek, hisz így fogjuk tudni a legjobban feltérképezni az autót. Elégedett voltam a mai nappal. Úgy gondolom, minden simán ment, és összességében jó munkát végeztünk. Nagyon sokat tanultunk ma, és már alig várom, hogy élesben is nekiveselkedjünk!”

“Készen állok a kezdésre! De azt hiszem, mindannyian így vagyunk ezzel. Nagyon izgatottan várom a Los Angeles-i Clash-t. Jó móka lesz!”

- Advertisement -

Friss