back to top
szerda, május 22, 2024

Pozitívan értékelt Kyle Larson a phoenixi tesztet követően

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Kupa sorozat regnáló bajnoka, Kyle Larson elégedetten nyilatkozott a Phoenix-i teszt első napja után.

- Reklám -

Larson számára ott kezdődött a 2022-es év, ahol az előző abbamaradt. A Phoenix-i pályán 3 hónapja bajnoki címet ünnepelhetett, most pedig a szezon előtti teszt első napján ő zárt a legjobb idővel. Larson átlagsebessége 131.728 mph volt, ami 27,48 másodpercnek felel meg az 1 mérföldes pályán.

- Reklám -

Bár a NASCAR Next Gen névre hallgató, újgenerációs autója gyakorlatilag minden alkatrészével merőben új megközelítést alkalmaz, Larson szerint mégsem különbözik annyira az új autó vezetése a régiétől.

„Ami az autó vezetését illeti, nagyon meglepődtem, mert nem volt annyira másabb, mint amire számítottam” – nyilatkozta Larson. „A kormánymozdulatokra talán egy kicsit gyorsabban reagál az autó. Kicsit hamarabb kitör a hátulja, és ilyen egyéb apróságok vannak még, de ezt leszámítva teljesen normál érzésem volt. Ennek pedig nagyon örültem.”

- Reklám -

„Az egyensúly nem változott sokat. A kanyar közepén nem vált alulkormányzottá az autó, ami jó dolog. A fékeken azonban még dolgoznunk kell. Ahogy egyre több és több kört tettünk meg, úgy kezdett egyre jobban csökkenni a fékhatás. Ez nem volt a legjobb érzés, de már kitaláltuk, hogy mit fogunk tenni annak érdekében, hogy javuljon a dolog.”

Az első tesztnap sebességadatait figyelve azért már látszik némi különbség a két autógeneráció közt. Az előző évben, még a 750 lóerős motorokkal 135 mérföld környéki köröket autóztak. Ez a tempó most nagyjából 4 mérfölddel, azaz kb. 6,5 km/h-val csökkent.

Larson, elmondása szerint élvezte a teszt első napját, és hasznos tapasztalatokat szerzett.

„Próbálunk minél többet tanulni, még akkor is, ha ez azzal jár, hogy néha rossz irányba indulunk el” – mondta. „Ezek azonban szükségesek, hisz így fogjuk tudni a legjobban feltérképezni az autót. Elégedett voltam a mai nappal. Úgy gondolom, minden simán ment, és összességében jó munkát végeztünk. Nagyon sokat tanultunk ma, és már alig várom, hogy élesben is nekiveselkedjünk!”

„Készen állok a kezdésre! De azt hiszem, mindannyian így vagyunk ezzel. Nagyon izgatottan várom a Los Angeles-i Clash-t. Jó móka lesz!”