back to top
szerda, július 24, 2024

A Corvette meglepő új felállással vág neki 2023-nak

Dátum:

Megosztás:

Már minden az új Corvette Z06 GT3.R érkezését készíti majd elő a jövő évben az amerikai márkánál, ám az átmeneti évben sem lesz hiány a versenyzésből.

- Reklám -

Az IMSA-ban mondhatni változatlan lesz a helyzet, ugyanúgy egy autót indítanak majd a GTD Pro kategóriában, mint eddig. Antonio García és Jordan Taylor mellett azonban nem Nick Catsburg, hanem az idén Európában versenyző Tommy Milner indul majd az endurance versenyeken.

- Reklám -

Az amerikai ráadásul az új GT3-as fejlesztéséért is felelős lesz majd, ami 2024-ban debütál mindkét sorozatban.

A világbajnokság (WEC) triójából Nick Tandy is otthagyja az alakulatot, a SportsCar365 szerint a Porsche LMDh programjáért.

- Reklám -

A Corvette Racing autóját is így a – Z06 GT3.R építéséért is felelős – Pratt & Miller futtatja majd a megszűnő GTE Pro helyett is maradó GTE Am kategóriában.

Azt az autót Catsburg vezeti majd, méghozzá az 50 éves bronz minősítésű pilóta – aki Daytonában DPi-t is vezetett – Ben Keating társaságában.

A gentleman driver annak minősítése ellenére – de egy LMP2-es bajnoki címmel a háta mögött – kapott év elején lehetőséget, most pedig gyári üléshez is jutott.

2024-ben már a WEC-ben is GT3-as autók mennek majd az összevont GT3 Premium kategóriában. Erre érkezik majd meg a Corvette új GT autója, hogy a frissített Lamborghini, az új Porsche és az új Ferrari méltó ellenfele legyen.