back to top
szerda, július 24, 2024

Isten postása akar lenni az autóversenyzésben a különleges nevű pilóta

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar-ban induló Dale Coyne Racing bejelentette, hogy Sting Ray Robb lesz David Malukas csapattársa 2023-ban, ezzel teljes az IndyCar mezőnye. A több szempontból érdekes egyéniségű újonc pilótáról egy korábbi interjúból tudhatunk meg többet.

- Reklám -

A néhány nappal ezelőtti spekuláció tehát helyesnek bizonyult, a 21 éves versenyző az első szezonjára készülhet az IndyCar-ban. A fejlődését egy külön szakember segíti a csapatnál Jonny Baker személyében.

- Reklám -

Robb keresztneve rögtön feltűnést kelt, ennek a hátteréről is beszélt a Behind the Catch Fence podcast adásában 2021-ben. „Általában ez az első kérdés hozzám – mondta vigyororgva. – A szüleim nagy Corvette-rajongók, és apám birtokában van egy 1966-os Stingray Corvette. Ez a rövid sztori, a bővített az, hogy apám Stirlingshire-ből, Skóciából származik, Stirlingshire rövidítése Sting, és mindkét nagyapám ezt a nevet viselte. A két tényezőből lettem én Sting.

Négyéves sorozatot folytat az IndyCar mezőnye

- Reklám -

Az első gokartját ötévesen kapta meg, innen lépkedett egyre feljebb, majd 2020-ban magabiztosan nyerte meg az Indy Pro 2000 bajnokságát az IndyCar-ban tavaly már bemutatkozó Devlin DeFrancesco előtt, majd az Indy Lights-ba lépve egy 8. és egy 2. helyet szerzett az összetettben.

Nem is az eredménysorával, sokkal inkább a szemléletével tűnik ki az IndyCar mezőnyéből, ahol kicsit Ayrton Sennát és Lewis Hamiltont fogja idézni az erőteljes vallásossággal. Ebből eredően érdekes gondolatokat fogalmazott meg. „A hitemnek nagy a szerepe abban, hogy milyen vagyok a pályán és a pályán kívül. Azt hiszem, Isten olyan helyre teremtett, ahol terjeszthetem a gondolatait. Kedves lehetek másokkal és lehet hatásom a világra, és remélem, ez jobban megmarad az emberekben, mint a versenyzői karrierem sikerei” – jelentette ki.

Sting Ray Robb
Fotó: IndyCar

Természetesen abban is nagy sikereket akarok elérni, de ennél többre vágyom, hatást akarok gyakorolni a világra. Azt hiszem, okkal születtem meg, és hogy Isten irányít mindent, nem én. Nem hiszem, hogy magamtól eljutottam volna idáig, Isten teremtette körém az embereket ehhez. A szüleimet, a nagyszüleimet, a menedzseremet, Peter Rossit, a korábbi csapataim tagjait.

Remélem, jól át tudom adni másoknak Isten üzeneteit. Azt gondolom, az autóversenyzésnek is szüksége van erre, és mindenkinek.

A fiatal versenyző emellett elárulta, hogy szívesen tölti aktívan a szabadidejét, szeret jetski-zni, síelni és falat mászni. Korábban baseballt, a kosárlabdát és a focit is űzte sportként.