szerda, április 17, 2024

Több módon is keresztbe tett az FIA az F1-be igyekvő Hertának

Dátum:

Megosztás:

Colton Herta az AlphaTauri ülésére volt esélyes 2023-ra, de nem volt meg hozzá a megfelelő mennyiségű szuperlicenszpontja. Mint kiderült, ő pótolni akarta a hiányosságot az FIA amerikai nevelőszériáiban, de a szövetség nem engedte elindulni őt a futamokon.

- Reklám -

Lett volna megoldás Herta F1-es álmainak beteljesítésére, azonban az FIA már azelőtt elkaszálta az ötletet, hogy megvalósították volna.

Meglepő fordulat: Colton Herta letett F1-es álmairól

- Reklám -

Scott Goodyear, az FIA Egyesült Államokbeli F3-as és F4-es bajnokságainak versenyigazgatója elárulta, az FIA kétszeresen is útját állta Colton Herta F1-es indulásának. Eddig annyit lehetett tudni, hogy a szövetség nem fog kivételt tenni az amerikai kedvéért, most azonban kiderült, előtte meg is akadályozták, hogy megfeleljen a követelményeknek.

- Reklám -

„A mi bajnokságunkban jár licenszpont a pilótáknak, és ha nyersz egy bajnokságot, az többet ér, mint az Indy Lights (2023-tól Indy NXT) bajnoki címe.”árulta el Goodyear a Racer to Racer podcastban.

„Ez érdekes, mert Bryan Herta [Colton apja] júliusban felhívott engem, megkérdezni, hogy Colton indulhat-e a mi sorozatunkban, mert kellett neki még több szuperlicenszpont. Mi engedélyeztük, de az FIA-n nem tudtuk keresztülvinni a dolgot, hogy lehetőséget adjunk neki.”

„Nehéz volt. A csapatok és a pilóták az F3-ban extázisba kerültek, mert azt gondolták, Colton jön ide versenyezni. Ez esélyt adott volna nekik megmutatni, mire képesek az egyik legjobb pilóta ellen.”

Itt az ideje, hogy az IndyCar megkapja az őt megillető tiszteletet

Végül mindez nem valósulhatott meg, és az AlphaTauri Nyck de Vriest szerződtette le Yuki Tsunoda mellé. A Racingnews365 az FIA-t is megkereste válaszért.