csütörtök, április 18, 2024

2022-ban milliomos lett Ryan Blaney – akkor most jó, vagy rossz éve volt?

Dátum:

Megosztás:

Ryan Blaney megnyerte az év „legdrágább” versenyét, de pontokat érő futamon nem tudott győzedelmeskedni 2022-ben.

- Reklám -

Ryan Blaney 2017-től kezdve minden évben nyert pontszerző futamot, azonban ez a szériája 2022-ben megszakadt.

- Reklám -

Mégis az év egyik legfontosabb versenyén, az All-Star Race-en győzni tudott, amivel egy este alatt 1 millió dollárt keresett.

Ryan Blaney 1 millió dollárt keresett egy este alatt, ő nyerte az All-Star futamot

- Reklám -

Akkor most jó, vagy rossz szezonja volt?

A 2022-es szezon előtt sokan úgy vélték, hogy ez lesz Blaney eddigi legjobb éve, és be fog jutni a bajnoki döntőbe. Bár a rájátszásba bejutott, de hullámzó teljesítménye, és főleg nyeretlensége miatt nem tudott továbbjutni a legjobb nyolc közül.

Mindezek ellenére ha az átlag pozícióját nézzük, akkor nem volt rossz szezonja, és a Team Penske ezt egy hosszú távú szerződéshosszabbítással hálálta meg.

Blaney számára már az elején rosszul indultak a dolgok, amikor a Daytona 500-on a saját csapattársa tette őt a falba, és a győzelem helyett csak az ötödik helyet szerezte meg.

A csalódások ellenére Blaney-nak határozottan megvolt a tempója ahhoz, hogy többször is győzni tudjon. A 12-es autó versenyzője idén háromszor volt a pole-ban, és 9-szer szerzett szakaszgyőzelmet – ennél többet senki nem tudhatott magáénak a szezonban -, sőt az utolsó versenyen valószínűleg győzni is tudott volna, ha nem szól közbe a csapatérdek, és nem kell Joey Logano mögött maradnia.

Ha realisztikusan, csak tempó alapján nézzük a képet, akkor meg kellett volna nyernie a Daytona 500-at, mindkét phoenixi versenyt, és a tavaszi richmondi futamot.

Ebből a négy versenyből legalább háromszor több mint 100 kört vezetett. Az idei szezonja pedig megmutatta, hogy lehet valaki nagyon stabilan gyors, ha nem nyer, akkor szinte esélytelen, hogy bejusson a bajnoki fináléba.

A riválisok mégis úgy gondolják, hogy ő lesz a NASCAR következő bajnoka – William Byron mellett ő kapta a legtöbb szavazatot – és ha egy pár balszerencsés futamot győzelmekre vált 2023-ban, akkor erre valóban realisztikus esélye lesz.

Szavaztak a riválisok, ők lesznek a NASCAR következő bajnokai