péntek, február 23, 2024

Roger Penske elszólta magát, hogy csaltak?

Dátum:

Megosztás:

A Penske versenyzője, Ryan Blaney második lett a szezonzáró Phoenix-i versenyen, miután nem tudta megelőzni Loganót a végén.

- Reklám -

Vagy nem is akarta?

- Reklám -

Bár a NASCAR bajnoki döntőjén, a Phoenix Raceway-en szinte a verseny teljes időtartama alatt nem sok akciót láthattunk, Ryan Blaney keményen küzdött a győzelemért.

Azonban bármennyire is igyekezett, nem tudta utolérni és megelőzni Joey Loganót. A verseny alatt felmerült a gyanú, hogy Blaney-t arra kérték, hogy hátráljon meg, és ne hívja ki Loganót a győzelemért.

- Reklám -

Egy interjú során a Team Penske tulajdonosa, Rodger Penske elismerte, hogy ez történt.

Azt hiszem, körülbelül 10 körrel a vége előtt azt mondtam neki a rádión, hogy ‘Te vagy a szárnysegédje, tartsuk a pozíciót, minden rendben van.’

Ez azért is érdekes, mert ennél egy sokkal kisebb kihágásért is kapott büntetést idén Cole Custer, amikor elengedte csapattársát a Charlotte Roválon.

A NASCAR szabályzata ugyanis kimondja, hogy minden versenyzőnek végig 100%-ot kell nyújtania az egész verseny során, máskülönben ez az eredmény manipulálásának számít.

A láthatóan dühös Penske versenyző, Ryan Blaney az NBC-nek adott futam utáni interjújában ugyanakkor arra panaszkodott, hogy a koszos levegőben nem tudta megelőzni Loganot.

Nyilván azért vagyok dühös, mert nem nyertem, szóval ez egy hülye kérdés volt. Nagyon jó volt az autónk egész nap. Viszont nem tudtam az élre állni az újraindításnál, és nem tudtam megelőzni senkit a pályán.

Megvolt az autónk a győzelemhez, de nem tudtunk előzni a koszos levegőben.

Mindenki döntse el maga, hogy Blaney valóban amiatt volt ideges, mert nem tudott előzni, vagy azért, mert nem hagyták.