péntek, február 23, 2024

Ryan Blaney 1 millió dollárt keresett egy este alatt, ő nyerte az All-Star futamot

Dátum:

Megosztás:

A Team Penske 12-ese, azaz Ryan Blaney nyert a Texas Motor Speedwayen rendezett All-Star versenyen.

- Reklám -

Kyle Busch rajtolt az élről és nyugodt körülmények között el is vitte az első szegmenst. A szakasz egyetlen igazi csatáját Alex Bowman és Ricky Sternhouse Jr. mutatta be, igaz ők is a mezőny közepén vívták ezt a körökön keresztül tartó fej-fej melletti küzdelmet. Kevin Harvick autóját szerelni kellett a zöld-fehér kockást követő sárga zászlós szakasz alatt.

- Reklám -

Második felvonás

Bubba Wallace pitcsapata ezen a versenyen is hibázott, egy rosszul rögzített kerék miatt kellett újra kilátogatnia a pitbe.

Kyle Larson törte össze nagyon csúnyán az autóját, miután a négyes kanyarban jobb első defektet kapott és nagy sebességgel a falba csapódott.

- Reklám -

Óriási balesetet hozott a következő néhány kör. Kyle Busch és Denny Hamlin szinte egyidőben kaptak defektet, de előbbinek nagy sebességgel nekiütközött Ross Chastain és egy félelmetesnek tűnő repülés után belevágódott Chase Elliott autójába. Hamlint szerencsére mindenki el tudta kerülni, Busch, Elliott és Chastain kiestek a futamból.

Két kör volt hátra, amikor újraindították a versenyzőket, mivel Kyle Busch kiesett, ezért a mostani győztes lett az, aki az utolsó szegmenst az élről kezdheti. Austin Cindric, Ryan Blaney és William Byron küzdöttek egymással, végül a Penske újonca Cindric került ki a trióból győztesen és nyerte meg a második szakaszt.

Joey Logano pitcsapata győzött a pitkiállások versenyén. A 22-es Fordos alakulat ezért 100 000 dollárral lett gazdagabb.

Jött a 3. szegmens

Ricky Stenhouse Jr. volt a következő aki defektet kapott, neki a bal hátsó gumija fáradt el idő előtt. Christopher Bell a négyes kanyarban veszítette el uralmát autója felett és falnak csapódott, ami miatt sárga zászlós megszakítás következett.

Ryan Blaney úgy döntött, hogy az élről nem áll ki a pitbe és magabiztosan meg is nyerte a verseny harmadik felvonását.

1 millió dollár a tét

Az utolsó szakasz sem telt el lapos kerekek nélkül, ezúttal Bubba Wallace járt pórul és kényszerült egy nem tervezett kiállásra a pitbe látogatni, a futamon már másodszor. Tovább szedi áldozatait az utolsó kanyar, a közönségszavazatoknak köszönhetően bekerült Erik Jones volt az, aki Bellhez hasonlóan megcsúszott és összetörte a 43-ast.

Az újraindítást követően Ryan Blaney újra meg tudta tartani vezető helyét és kissé meglépett a mezőnytől. Denny Hamlin új abroncsainak köszönhetően sorra előzte riválisait és 15 körrel a vége előtt veszélyesen közeledett a második helyezett Austin Cindricre.

1 körrel később Hamlin könnyedén át is lépett Fordos ellenfelén és üldözőbe vette a futamot vezető Blaneyt. A Team Penske pilótája azonban begyújtotta a rakétákat és nem hagyta, hogy Hamlin közelebb érjen hozzá, aki úgy tűnt kiautózta a friss gumijaiban lévő pluszt.

Ricky Stenhouse Jr. miatt érkezett egy sárga zászlós megszakítás, amikor Ryan Blaney már fél lábbal a győzelmi sávban volt és utolsó körét kezdte meg. Az All-Star versenyen viszont egy speciális szabály van érvényben, miszerint a versenynek zöld zászló alatt kell véget érnie.

Blaney mivel azt hitte megnyerte a futamot, leakasztotta az ablakán lévő védőhálót, amelyet utána nem tudott újra a helyére tenni. Így indult újra a mezőny, ahol Hamlin nem jól kapta el a fonalat, Blaney pedig megtartotta vezető pozícióját, lobogó védőhálóval megnyerte a versenyt és a vele járó 1 millió dollárt.