back to top
szerda, május 22, 2024

Hamilton és Verstappen is cirkusznak nevezte a Las Vegas-i F1-es versenyt

Dátum:

Megosztás:

Teljesen más előjellel, mégis hasonlóan nyilatkozott az F1 új, Las Vegas-i versenyéről a királykategória két legutolsó bajnoka.

- Reklám -

Max Verstappen nem rejti véka alá a Forma-1 újításairól. Általában a sprintversenyek jelentik az éles megjegyzések célpontját, most azonban a Las Vegas-i Nagydíjat övező csinnadratta miatt szólalt fel a szerdai sajtótájékoztatón.

- Reklám -

„Olyanok vagyunk, mint valami bohócok” jegyezte meg a pilóták öt színpadon történő bemutatása után, és hozzátette szerinte a hétvégi esemény 99%-ban cirkusz, és csak szól 1%-ban a sportról.

„Nem is tudom, biztos ezen is keresnek jó sokat, így nem a véleményem számít. De nem fogok hozzá jó képet vágni, mindig őszintén elmondom a véleményem, legyen jó vagy rossz. Ilyen vagyok.

- Reklám -

Egyesek jobban szeretik a show-t, én nem, mert mindig úgy nőttem fel, hogy a teljesítményt néztem. Szeretek Vegasban lenni, de nem a versenyzés miatt.”

2021-es riválisa szintén nem a versenyzéssel kapcsolatosan kezdte a nyilatkozatát:

„Úgy hallottam, sok panasz érkezett a lakosoktól. Szerintem rájuk is tekintettel kell lennünk, mert sokan keményen dolgoznak… ugye sok pénz forog meg itt a városban. Biztosítanunk kell, hogy minden ember jól jár.

Nem lehetünk egy olyan cirkusz, akik megjelennek sok csillogás közepette, de közben mindenkit rosszul érint. Remélhetőleg ez csak rövidtávon lesz így, és a jövőben jobban kezelik ezt, és kevésbé zavarják meg a mindennapi életet.”

Azért hamar kiderült, hogy Verstappenhez képest Hamilton az ellentétes véleményen van:

„Sokan panaszkodnak a Stefano [Domenicali] és a Liberty által vett új irány miatt, de jó munkát végeznek. A sport növekszik, mégis üzletről van szó. A versenyek jók, és ez pedig egy olyan ország, ahol meg lehet ragadni a közönséget.

Persze, ez egy nagy show, de sosem lesz olyan, mint Silverstone, legfeljebb akkor, ha idővel ez a közösség is annyira megszereti a sportot.”

Még kérdés, a vonalvezetés segít-e vagy sem

Ami a pályát illeti, Hamilton a szimulátor alapján még nem tudta eldönteni, hogy mit is gondoljon róla.

„Versenyzőként a lehető legjobb show-t szeretnéd. Ha olyan versenyek lesznek, mint Bakuban – ami az egyik legjobb a sok előzéssel – az sokkal jobb, minthogy egy autó egyszercsak elnyúlik a többiektől.

Minden hollywoodi ismerősöm itt lesz, sok minden történik majd. A látvány miatt mindenképpen érdemes lesz nézni élőben, de még otthonról is. Akik még sosem voltak Vegasban, most megláthatják, miről is szól az egész.”

Verstappen – hasonlóan a verseny tényéhez – a pálya vonalvezetésétől sem volt elragadtatva.

„Nincs valami sok kanyar, de nem tudom, a tapadás mennyiségétől is függ majd. Nem úgy tűnik, mintha sok lenne, de majd alkalmazkodunk ahhoz, amit tapasztalunk.

Egyszerűen nem tűnik érdekesnek, de igazából nekem egyik utcai pálya sem az. Főleg az új autókkal, túl nehezek. Ilyenkor a kis tapadás sem segít.

Ugyan a környezet nagyon szép, ahogy átmegyünk majd a kaszinók között [a Strip névre hallgató út], de a vonalvezetés nem tűnik bonyolultnak. A mostani autókat jobb nagy sebességű kanyarokban vezetni, abból pedig itt nincs sok.”