back to top
kedd, május 21, 2024

Michael Jordan városa forradalmat indíthat el a NASCAR-ban

Dátum:

Megosztás:

A sorozat először rendez futamot utcai pályán, Chicagóban. A bajnokság elnöke úgy látja, nincs hiány érdeklődőben, aki lemásolná ezt a formátumot, de az újítás terjesztése előtt megvizsgálják a tapasztalatokat.

- Reklám -

Az utcai versenypályák elterjedtek a formaautós sorozatban, az IndyCar-ban, de a NASCAR csak idén próbálja ki az ilyen díszletet. A július eleji versenyt sokan várják, és Steve Phelps elmondása szerint a nagyot szóló bejelentés óta szép számmal jelentkeztek nála új tárgyalópartnerek.

- Reklám -

Amióta bejelentettünk a chicagói utcai pályát, több város is megkereste a NASCAR-t azzal, hogy szívesen rendeznének utcai versenyt – fogalmazott a NASCAR elnöke a RACER-nek adott interjúban. – Először megnézzük, hogyan alakul az első utcai verseny, mielőtt továbbiakat kötnénk le máshol.

Sajtóértesülések szerint New York lehet az egyik potenciális helyszín a bővítésre.

- Reklám -

 

Kulturális tragédiát okozhatnak az utcára eresztett autószörnyek

Chicagóban nyilván extra rajongótábora lesz a Bulls legendás kosárlabdázója, Michael Jordan által birtokolt 23XI Racing csapatnak, amelynek egyik autója természetesen a híres sportolóhoz köthető 23-as számot viseli. A versenyt a város központjában tartják, a pálya 12 kanyarból áll.