back to top
szombat, július 20, 2024

Newgarden is indul a Superstar Racing Experience idei kiírásában

Dátum:

Megosztás:

Newgarden egyike lett annak a hat pilótának, akik IndyCar múlttal rendelkeznek és részt vesznek az SRX második szezonjában.

- Reklám -

A bejelentés azért is különleges, mert Josef Newgarden a Team Penske pilótájaként jelenleg is aktív IndyCar versenyző. A kétszeres IndyCar bajnok azonban engedélyt kapott csapatától, hogy július 9-én Nashville Fairgrounds-on, a hazai pályáján rajthoz álljon Tony Stewart sorozatában.

- Reklám -

Don Hawk, akit a múlt hónapban neveztek ki az SRX vezérigazgatójának, szerdán az Associated Pressnek elmondta, hogy féltucatnyi IndyCar versenyzőtől van már ígérete a részvétellel kapcsolatosan. Hawk ellátogat a vasárnapi szezonnyitó versenyre St. Petersburg-be, hogy további megbeszéléseket folytasson.

Hatalmas értéket látok az IndyCar versenyzőinek szerződtetésében, a múltban és a jelenben egyaránt” – mondta Hawk. „Ők kiegészítik az SRX-et, mivel szupersztárokat és szenvedélyt hoznak a versenyzés minden fajtájának rajongói számára.

- Reklám -

További IndyCar legendák a szériában

Hawk azt is elárulta, hogy a korábbi bajnok Paul Tracy és Marco Andretti, aki idén is benevezett az Indianapolis 500-ra, elkötelezték magukat a teljes szezonra, azaz mind a hat futamra. Az előző évben is mindketten teljes évet futottak a bajnokságban.

Hozzájuk csatlakozik majd a korábbi IndyCar bajnok és Indianapolis 500 győztes Ryan Hunter-Reay, akinek az idei évre már nem sikerült megegyeznie az Andretti Autosporttal, így van ideje mind a hat SRX futamot lefutni. Hunter-Reay a tervek szerint a jövő hónapban megrendezésre kerülő Sebring 12 óráson a Chip Ganassi Racing színeiben áll rajthoz.

Ryan Hunter-Reay
Ryan Hunter-Reay | Fotó: Penske Entertainment: Chris Owens

Tony Kanaan öt futamon, Hélio Castroneves pedig három hétvégén fog részt venni az SRX versenyein. Mindkét brazil indult a bajnokság első kiírásában is. Hawk elmondta, hogy Ernie Francis Jr., aki a tavalyi szezonban egy SRX futamon diadalmaskodott, idén az Indy Lightsban versenyez majd, de emellett kétszer láthatjuk majd a rajtrácson az All-Star bajnokságban is.

Don Hawk azt viszont nem árulta el, az idei kiírásban csatlakozik-e NASCAR pilóta az SRX mezőnyéhez. Elmondta azonban, hogy az SRX vizsgálja annak lehetőségét, hogy Robert Wickens részt vehessen egy versenyen. Wickens egy 2019-es balesetben gerincsérülést szenvedett, és csak a múlt hónapban tért vissza a versenyzéshez Daytonában a Michelin Pilot Challange futamán.

Az SRX születése

A Superstar Racing Experience nevű bajnokságot Tony Stewart és Ray Evernham keltették életre, akik mindketten a NASCAR Hall of Fame tagjai. A sorozatban all-star pilóták versenyeznek egymás ellen Evernaham egyformán felkészített autóiban. Az SRX hat nyári szombat estén át versenyez történelmi pályákon.

Tavaly, a hatodik és egyben utolsó futamon az akkori NASCAR bajnok Chase Elliott egy NASCAR Cup Series verseny előestéjén győzte le 65 éves édesapját, és Tony Stewartot, így az SRX bajnokává avatták.