back to top
péntek, június 21, 2024

Marco Andretti idén is ott lesz az Indy 500-on

Dátum:

Megosztás:

Nem versenyez már teljes szezonban, de Marco Andretti az Indy 500-ra azért idén is kapott egy ötödik autót az Andretti Autosporttól.

- Reklám -

Marco Andretti eddigi 249 IndyCar-futamából kettőt nyert meg, 20-szor állhatott dobogóra és hatszor indulhatott ezekből pole-pozícióból. Két győzelme mellett legelső, újonc próbálkozásakor, még 2006-ban fájóan közel került a sikerhez az Indy 500-on, de végül csak második lett. Ezzel az úgynevezett Andretti-átok tovább íródik, nagyapja, Mario 1969-es sikere óta.

- Reklám -

Marco Andretti már tavaly sem versenyzett teljes szezonban az IndyCar mezőnyében, hiszen fókusza immár a Superstar Racing Experience, vagyis az SRX szezonja volt. Itt egy futamot tudott nyerni, a szezont végül a negyedik helyen zárta.

Marco Andretti most a KULR nevű szponzor jóvoltából jut ötödik autóhoz az Andretti Autosportnál. A cég egyébként becsatlakozott az istálló Extreme E-programjába is.

- Reklám -

Az istálló és a szponzor közös közleménye így fogalmaz: „…az ATEC (Andretti Technologies – a szerk.) és a KULR partnerségének célja az űrtechnológia behozatala az autósportba. A KULR óriási tapasztalattal rendelkezik a hőkezelést illetően, ennek köszönhetően pedig új technológiákat hozhatnak be a csapathoz.

Michael Andretti csapatfőnök is az elismerés hangján szólt a KULR-ról. „Immár több mint egy éve dolgozunk velük, Marco tavaly is az őáltaluk szponzorált autóban indult. Most pedig már elsődleges szponzorként köszönthetjük őket. Óriási fejlesztési potenciál rejtőzik a velük folytatott partnerségükben, hála a tudásuknak, amellyel rendelkeznek. Nagyon várjuk már ezt a különleges versenyt, ami ráadásul Marco 250. futama lesz.

Megtiszteltetés, hogy az Andretti Autosport és Marco Andretti autóját szponzorálhatjuk az Indy 500 során” – fogalmazott a KULR részéről Keith Cochran. „Azzal, hogy mi lettünk a #98-as autó elsődleges szponzora, és hogy kibővítettük partnerségünket az Andretti Autosporttal, még inkább meg tudjuk mutatni, milyen tudással is rendelkezünk.

Az IndyCar mezőnye jelenleg Sebringben tesztel. A szezon február 27-én kezdődik, az Indy 500-at május 29-én rendezik.