back to top
vasárnap, június 23, 2024

Indy 500 és RoC címvédőből álló csapat képviseli Latin-Amerikát

Dátum:

Megosztás:

Az egyéni címvédő, a mexikói raliversenyző Benito Guerra, és az idei Indy 500 győztese, a brazil Hélio Castroneves egy csapatban, Latin-Amerikát képviselve állnak majd rajthoz a Bajnokok Tornáján a thecheckeredflag.co.uk riportja alapján.

- Reklám -

Legutóbb 2019-ben, Guerra hazai pályán, Mexikóvárosban győzte le Loic Duvalt a Bajnokok Bajnoka címért, második indulása alkalmával.

- Reklám -

Castroneves már Miami (2017) óta rendszeres résztvevője a tornának, legjobb eredménye pedig egy csapatdöntő 2018-ból. Akkor Montoyával alkotott egy párost, és csak a Bernhard-Rast csapat állította meg őket, így másodikok lettek.

„Izgatott vagyok, hogy ott lehetek a Race of Champions-ön. Mindig megtiszteltetés a legjobbak ellen versenyezni.” – emelte ki Castroneves.

- Reklám -

„Negyedjére nyerni Indy 500-at hihetetlen eredmény, főleg, amikor belegondolok, hogy csak néhány másik pilóta tudta ezt elérni. De ezek a készségek nem feltétlenül lesznek jók a jégen is, ott Svédországban. Érdekes lesz, mi ne mondjak.”

A brazil nem az egyetlen IndyCar versenyző lesz a mezőnyben, Jimmie Johnson az amerikai színeket képviseli majd.

Ami a raliversenyzőket illeti, Guerra mellett Oliver és Petter Solberg lesznek még, illetve az esetleges rali-induló, Valtteri Bottas. A jégen azonban a két ralikrossz világbajnoknak (Ekström és Kristoffersson) is lehet keresnivalója.

Nemzetek Kupája
?? ?? Team
Nordic
Johan Kristoffersson
Tom Kristensen
?? Team
Norway
Petter Solberg
Oliver Solberg
?? Team
Finland
Valtteri Bottas
Mika Häkkinen
?? Team
USA
Jimmie Johnson
Travis Pastrana
?? Team
Germany
Sebastian Vettel
Mick Schumacher
?? ?? Team
Latin America
Benito Guerra Jr.
Hélio Castroneves
további Bajnokok Tornája indulók:
?? Mattias Ekström
?? Sébastien Loeb