hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSADalziel és Merriman marad az Era Motorsport-nál

Dalziel és Merriman marad az Era Motorsport-nál

- Hirdetés -

A Daytona-i 24 órás 2021-es győztes ERA Motorsport jövőre is a Ryan Dalziel – Dwight Merriman páros köré építi csapatát. 

Az idei IMSA szezon remekül alakult az Era Motorsport számára. A pályafutása nagy részében sportautókat terelegető Kyle Tilley csapata, fennállásának második szezonjában Daytona-i 24 órást nyert, a bajnokságban pedig a negyedik helyet szerezték meg.

- Hirdetés -

A “győztes csapaton ne változtass” elv alapján a 2022-es évnek is változatlan felállással vágnak neki. A csapathoz így az Endurance versenyeken induló Tilly mellett a kizárólag Daytonára szerződtetett Paul-Loup Chatin is visszatér. A csapat azon 10 LMP2-es alakulat egyike lesz, mely helyet kapott a teltházas mezőnyben.

A változást mindössze a versenyzők szerepe képviseli. Míg 2021-ben Tilley volt a csapat teljes szezonos indulója, úgy idén helyet cserélve Dalziellel, a skót kap lehetőséget a bajnoki harcra.

- Hirdetés -

“Nem is gondolkoztam azon, hogy más IMSA csapat után nézzek. Nagyon boldog voltam, hogy 2021-ben az Era-val indulhattam az endurance versenyeken” – mondta Dalziel. – “Amikor pedig Kyle felajánlotta, hogy Dwight mellett én legyek a másik teljes szezonos versenyző, extázisban törtem ki. Kyle és Sarah Tilley egy elképesztő csapatot rakott össze, és nagy megtiszteltetés, hogy 2022-ben ennek tagja lehetek. Már alig várom, hogy ott legyünk Daytonában!”

Az Era Motorsport nemcsak Amerikiában, de Ázsiában is remek szezont zárt. Az Ázsiai Le Mans Sorozat LMP2 Pro-Am kategóriájában ugyanis első helyet értek el, így első bajnoki címüket is begyűjtötték.

- Advertisement -
Sourceracer.com

Friss