csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIndyCarSzerződést hosszabbított a Dallara és az IndyCar

Szerződést hosszabbított a Dallara és az IndyCar

- Hirdetés -

A jelenlegi megállapodást meghosszabbítva még évekig a Dallara biztosítja a kasznit az IndyCar mezőnyének.

A megállapodás ezzel összhangba kerül a Chevrolet-vel és a Hondával kötött motorszállítói szerződésekkel. Ezzel biztosított a folytonosság Észak-Amerika első számú formaautós bajnokságában.

- Hirdetés -

A Dallara nagyszerű partner volt számunkra minden pályán mutatott tevékenységünkben” – fogalmaz a bajnokság első embere, Jay Frye. “A bajnokság fejlődésének és egyre növekvő sikereinek nagyon nagy része köthető közvetlenül a Dallarához. Ezzel a szerződéshosszabbítással adott a folytonosság és egy stabil platform az építkezéshez a mezőny számára.”

A Dallara annak idején még 1997-ben biztosított először kasznikat a mezőny számára. 2008 óta az olasz gyár az egyedüli beszállító. 2012-ben elkészült a gyár amerikai üzeme az Indianapolis Motor Speedway mellett, megkönnyítve a logisztikát, illetve kibővítve a tevékenységeket. Ebbe a kibővített portfólióba tartozik az, hogy 2015 óta az Indy Lightsnak is az olaszok biztosítják az autókat.

- Hirdetés -

Megtiszteltetés ennek az immár 26 éve tartó partneri megállapodásnak a meghosszabbítása” – mondja Andrea Pontremoli, a Dallara ügyvezető igazgatója. “Tudjuk, hogy ez mekkora felelősséggel is jár, másrészt viszont nagyon izgatottak vagyunk a folytatást illetően. Azzal, hogy ennyire a szerves részei tudunk lenni a bajnokságnak, lehetőséget adott nekik és nekünk is egyrészt egy izgalmas versenykörnyezet megteremtésére, másrészt pedig a fejlődésre a biztonság terén. Ez ráadásul tökéletesen beleillik a Dallara arculatába, hiszen mi is erre törekszünk az innováció mellett.

- Advertisement -
SourceIndyCar

Friss