back to top
szombat, május 25, 2024

Érkezik a Forma-1-es Las Vegasi Nagydíj

Dátum:

Megosztás:

A Forma-1 hivatalosan is megerősítette, hogy Vegas versenyt rendez, méghozzá a híres Las Vegas stripen a kaszinók fényeiben.

- Reklám -

Társoldalunk, a Racingline.hu megírta, hogy a Forma-1 2023-tól Las Vegasban fog versenyezni, így a naptár egy harmadik, az Egyesült Államokban megrendezett versennyel bővül.

- Reklám -

A nagydíjat novemberben, szombat este rendezik majd, a város híres Las Vegas Stripjét pedig beépítik a pálya vonalvezetésébe. Az F1 és a Liberty Media közölte, hogy a Live Nation Entertainmenttel és a Las Vegas Convention and Visitors Authorityvel, valamint a város legnagyobb szórakoztatóipari márkáival együttműködve népszerűsítik majd a rendezvényt..

Ez lesz az első alkalom 1982 óta, hogy az F1 itt rendez versenyezt. Akkor legutóbb a rövid életű Caesars Palace Grand Prix-t rendezték meg.

- Reklám -

Az első pályatervek között szerepel egy hátsó egyenes, amely a Las Vegas Strip mentén halad a Sands Avenue és a Tropicana Avenue között, két olyan utcán, amelyek egymástól 2,8 kilométerre vannak egymástól.

A verseny 50 körös lesz, és szombat este, fényárban, egy még meg nem erősített novemberi időpontban kerül megrendezésre. A harmadik amerikai versennyel való bővítés a naptárba az F1 iránti növekvő amerikai érdeklődés miatt történik.

Nos a versenyzők nagy örömmel fogadták a hírt, mint ahogy az a videón is látható. Bár legtöbbjük – többek között Lewis Hamilton is – kicsit aggódik amiatt, hogy fog tudni koncentrálni a kaszinók forgatagában.

A nevadai város így motorsport központtá válik, hiszen immáron a világ két legnépszerűbb autós szériájának, a NASCAR-nak és a Forma-1-nek is otthont ad majd.