back to top
hétfő, május 20, 2024

VIVA LAS VEGAS! A legújabb helyszín 2023-ban érkezhet a Forma-1-be

Dátum:

Megosztás:

A Front Office Sport értesülései szerint már jövőre érkezik a harmadik F1-es amerikai nagydíj Las Vegasban.

- Reklám -

A verseny várhatóan novemberben, az amerikaiak egyik kedvenc ünnepén, hálaadáskor lenne.

- Reklám -

Austin októberi dátuma mellé idén májusban érkezik Miami, a naptárbővülés pedig már jövőre megvalósulhat az Egyesült Államokon belül. Már megerősítést nyert, hogy tárgyalások folynak a királykategória las vegasi visszatéréséről, de a pálya most nem egy parkolóban, hanem a Las Vegas Strip közelében lenne.

Vegas egyébként két NASCAR futamot is rendez minden évben, és általában a nézőszám rendkívül jó szokott lenni. Ezen kívül a széria az év végi szezonzáró eseményét is évekig a Las Vegas Stripen tartotta.

- Reklám -

2023 lehetne a harmadik év, amikor egy ország három F1-es versenyt is rendez: először szintén az Egyesült Államok tette ezt meg 1982-ben Watkins Glennel, Detroittal és az eddigi utolsó las vegasi versennyel. Másodjára a világjárvány miatt 2020-ban történt ez meg Olaszországban, akkor Monza, Mugello és Imola voltak versenyhelyszínek.

A Sky Sportsnak nyilatkozva Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója azt is elárulta, vagy Afrika vagy Kína lesz a következő terjeszkedés helyszíne.

„Amerikán kívül és Kínán kívül Afrikában lehet hamarosan verseny. Nagy ott az érdeklődés. Az mindenképp még egy régió, ami hiányzik a versenynaptárból.”

Dél-Afrika nemrég merészkedett vissza nemzetközi motorsport színterére. A rallycross világbajnokság (WRX) szezonzárója mellett 2020-ben WEC fordulót is tartottak volna a felújított Kyalami pályán. A legutóbbi bejelentések szerint pedig a Formula E látogat majd el jövőre Fokvárosba.

Legutóbb F1-es verseny 1993-ban volt, az idei mezőnyből természetesen senki nem volt még ott a rajtrácson. Lewis Hamilton azonban azt nyilatkozta, örömmel venné, ha végre Afrikát is beleértve újra minden kontinensen lenne verseny.