szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapCautionVIVA LAS VEGAS! A legújabb helyszín 2023-ban érkezhet a Forma-1-be

VIVA LAS VEGAS! A legújabb helyszín 2023-ban érkezhet a Forma-1-be

- Hirdetés -

A Front Office Sport értesülései szerint már jövőre érkezik a harmadik F1-es amerikai nagydíj Las Vegasban.

A verseny várhatóan novemberben, az amerikaiak egyik kedvenc ünnepén, hálaadáskor lenne.

- Hirdetés -

Austin októberi dátuma mellé idén májusban érkezik Miami, a naptárbővülés pedig már jövőre megvalósulhat az Egyesült Államokon belül. Már megerősítést nyert, hogy tárgyalások folynak a királykategória las vegasi visszatéréséről, de a pálya most nem egy parkolóban, hanem a Las Vegas Strip közelében lenne.

Vegas egyébként két NASCAR futamot is rendez minden évben, és általában a nézőszám rendkívül jó szokott lenni. Ezen kívül a széria az év végi szezonzáró eseményét is évekig a Las Vegas Stripen tartotta.

- Hirdetés -

2023 lehetne a harmadik év, amikor egy ország három F1-es versenyt is rendez: először szintén az Egyesült Államok tette ezt meg 1982-ben Watkins Glennel, Detroittal és az eddigi utolsó las vegasi versennyel. Másodjára a világjárvány miatt 2020-ban történt ez meg Olaszországban, akkor Monza, Mugello és Imola voltak versenyhelyszínek.

A Sky Sportsnak nyilatkozva Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója azt is elárulta, vagy Afrika vagy Kína lesz a következő terjeszkedés helyszíne.

„Amerikán kívül és Kínán kívül Afrikában lehet hamarosan verseny. Nagy ott az érdeklődés. Az mindenképp még egy régió, ami hiányzik a versenynaptárból.”

Dél-Afrika nemrég merészkedett vissza nemzetközi motorsport színterére. A rallycross világbajnokság (WRX) szezonzárója mellett 2020-ben WEC fordulót is tartottak volna a felújított Kyalami pályán. A legutóbbi bejelentések szerint pedig a Formula E látogat majd el jövőre Fokvárosba.

Legutóbb F1-es verseny 1993-ban volt, az idei mezőnyből természetesen senki nem volt még ott a rajtrácson. Lewis Hamilton azonban azt nyilatkozta, örömmel venné, ha végre Afrikát is beleértve újra minden kontinensen lenne verseny.

- Advertisement -

Friss