back to top
csütörtök, július 25, 2024

Jamie Chadwick a W Series után Amerikába tarthat

Dátum:

Megosztás:

Jamie Chadwick már nagyon várta, hogy 2022-ben az F3-ba vagy az F2-be léphessen, de ehelyett vissza kell térnie a W Seriesbe.

- Reklám -

Ez azt jelentheti, hogy letett a Forma-1-es álomról, és bevallása szerint nagyon is érdeklődik az IndyCar után.

- Reklám -

Chadwick egyébként kétszeres bajnok a W Seriesben. A legutóbbi, 2021-es címvédését követően világossá tette, hogy nem áll szándékában visszatérni a sorozatba.

Dicsérte a divíziót, amiért a női versenyzőknek platformot biztosít a tehetségük bemutatására, de szeretett volna továbblépni a karrierjében. Főleg azért, mert kétszeres bajnokként már mindent elért.

- Reklám -

Chadwicknek, aki a Williams fejlesztőversenyzője, az a végső álma, hogy egy nap a Forma-1-be kerüljön. Azonban az a tény, hogy ismét a W-sorozatba kényszerül visszatérni, ennek az álomnak a végét jelentheti.

Caitlyn Jenner újonnan alakult csapata, a Jenner Racing, idén a W Series új szereplője lesz. Múlt héten jelentették be, hogy a 2019-es és 2022-es bajnok lesz a csapat versenyzője

Miután megerősítették Chadwick Jenner Racinghez való átigazolását, sok rajongó a közösségi médiában mutatta ki csalódottságát amiatt, hogy egy olyan tehetséges versenyző, mint ő, ismét a W Seriesben ragadt.

Jamie Chadwick a Forma-1-en túlra tekint, hogy a W-Series után újra beindítsa versenyzői karrierjét

A brit egy csütörtökön twitteren közzétett videóban osztotta meg gondolatait az üggyel kapcsolatban.

Hallom, és látom a kommentjeiteket” – mondta Jamie Chadwick. „Értsétek meg, én is szerettem volna megtenni ezt a lépést, és ezt nem is titkoltam, amikor tavaly megnyertem a bajnokságot.

Hogy teljesen őszinte legyek, a rendelkezésünkre álló rövid idő alatt nem tudtuk biztosítani a szükséges finanszírozást. Természetesen ez azt jelenti, hogy visszatérek a W Series-be. De ezt nem tekintem visszalépésnek.

Úgy gondolom, hogy ez még mindig egy újabb lehetőség a versenyzésre. Hogy megpróbáljuk növelni a költségvetést. És a finanszírozást, hogy aztán a következő lépést tehessük, ami szerintem még mindig lehetséges.

És itt jön képbe az IndyCar. Az utóbbi években rengeteg kiábrándult európai versenyző tette meg a lépést Amerika premier formula kategóriája felé, és ez megtörténhet a világ egyik legtehetségesebb női versenyzőjével is.

Ha nem is Európában, de Amerikában biztosan. Annyira sok lehetőség van ott is. Szóval nagyon hálás vagyok a W Series-nek. Őszintén szólva, nélkülük nem is versenyeznék.

Szóval az a tény, hogy egyáltalán beszélgethetünk arról, hogy az F3-ba vagy az F2-be megyek, olyasmi, amire két-három évvel ezelőtt nem lett volna lehetőségem.

Nyilvánvaló, hogy idén nem az F3 vagy az F2 lesz a cél. De talán jövőre az lesz. Szóval igen, szurkoljatok továbbra is, és drukkoljatok, hogy megnyerjük a harmadik címet.”