back to top
péntek, június 21, 2024

Herta az ellenféllel kokettál a téli szünetben

Dátum:

Megosztás:

A holtszezonban Scott McLaughlin korábbi csapatánál, a DJR-nál (Dick Johnson Racing) járt Colton Herta, ahol először kóstolhatott bele a Supercars autóiba. A Ford csapata már a műhelyben beültette az autóba, majd Surfers Paradise-on (Gold Coast) pályán is körbement az amerikai.

- Reklám -

„Csak egy nyaralás volt.” – magyarázza Herta a Motorsport.com-nak. – „Scott-tal voltam, és ő bemutatott a csapatnak. Most először láttam Supercart közelről, bele is ültem, elég király volt. Brisbane-ben, Gold Coaston és Sydney-ben voltam, és amikor ott jártam, mentem pár kört a pályán. Scott elvitt egy körre, és igazán menő pályának tűnt.”

- Reklám -

Két fronton is egymás ellen megy majd akét IndyCar pilóta, ugyanis Daytonai 24 óráson mindenketten indulnak majd: Herta a BMW LMDh csapatában, míg McLaughlin egy LMP2-es csapatban, legjobb barátjával, Josef Newgardennel.

Fény derült McLaughlin sejtelmes üzenetére, először együtt az LMDh gyártók

- Reklám -

Herta egyszer már majdnem indult a Bathurst 1000-es versenyen, de akkor a Petit Le Mans miatt ki kellett hagynia a lehetőséget. Abban az évben pedig (2019) a Walkinshaw Andretti United egy INdyCar különítményt küldött ki Alexander Rossi és James Hinchcliffe személyében.

„Igen, már egyszer majdnem indultam Bathurstben, amikor még a BMW M8-ast vezettem, szóval amiatt a Road Atlantán volt dolgom. Szóval volt esélyem, de nem tudtam megvalósítani. Pedig szeretném kipróbálni, és megnézni, miről is szól. Úgy tűnik, nagyon nehéz vezetni az autókat, mondjuk.” – fogalmazta meg a problémát, amit sokszor épp az IndyCarra mondanak az F1-ből érkező pilóták.

Érdekes módon – hiába a távolság – Surfers Paradise otthont adott már IndyCar futamnak, 1991 és 2008 között rendezték meg a Gold Coast Indy 300-at, legutóbb bajnokságon kívüli fordulóként.