back to top
vasárnap, július 21, 2024

Drámai módon bukott el Thomas Nepveu a USF2000 szezonnyitóján

Dátum:

Megosztás:

Hiába vezetett a USF2000 szezonnyitóján 20-ból 19 körön keresztül Thomas Nepveu, végül nem hogy nem nyert, célba sem ért.

- Reklám -

Sokáig úgy nézett ki, hogy a szezonnyitó St. Petersburg-i USF2000 futam Thomas Nepveu imponáló magabiztosságú győzelmét hozhatja. A fiatal, mindössze 17 éves kanadai 20-ból 19 körön keresztül vezetett, azonban pont az utolsóban nem. Ekkor ugyanis összeért Myles Rowe autójával, és a hármas kanyarban mindketten összetörték autójukat.

- Reklám -

Erre a kínálkozó lehetőségre végül Jace Denmark tudott lecsapni, aki pályafutása első futamgyőzelmét szerezte, miután ez a tavalyi szezonban egyszer sem jött össze neki. A másodikként befutó Billy Frazer is karrierje eddigi legjobb eredményét hozta, míg a dobogóra Bijoy Garg állhatott még fel, aki egyáltalán a top 3-ban is először végzett.

Nepveu egy borzalmasan szoros időmérőt tudott megnyerni még korábban. Az első nyolc helyezettet mindössze 0,1124 másodperc választotta el, Nepveu ennek a csoportnak volt a legjobbja. Később aztán meg is tudta tartani első helyét gyakorlatilag a teljes futam során, mögötte viszont Rowe feljött a második helyre, hogy aztán a fent már említett módon ütközzön Nepveu-vel.

- Reklám -

Tudtam, hogy ha az utolsó körben még verseny lesz, lehet még probléma (Nepveu és Rowe között)” – mondja a futamgyőztes Jace Denmark. „Sajnálom a srácokat, ahogy azt is, hogy nem tudtuk zöldnél befejezni a futamot, de örülök a pontoknak. Jól éreztem magam az egész hétvégén, és folyamatosan minimum top 3-as formánk volt.

18:30 előtt néhány perces kezdéssel az IndyCar is megkezdi szezonnyitó futamát St. Petersburg utcáin.