csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIndyCarAz őt váltó újoncot mentorálja Sébastien Bourdais

Az őt váltó újoncot mentorálja Sébastien Bourdais

- Hirdetés -

Érdekes szerepkör az, amit Sébastien Bourdais kapott: a francia azt az újonc Kyle Kirkwoodot mentorálhatja, aki miatt neki mennie kellett Foytéktól.

Sébastien Bourdais nyilvánvalóan nem akart távozni egyetlen szezon után az A. J. Foyt Enterprises csapatától. Az istálló, főszponzorának nyomására viszont úgy döntött, hogy a franciának mennie kell. Így került a helyére az Indy Lights-bajnok újonc, Kyle Kirkwood.

- Hirdetés -

Bourdais nem hogy nem sértődött meg lecserélésén, hanem még segíti is utódja munkáját.

Régóta ismerem Sebet, és még örült is a lehetőségemnek, amit kaptam” – mondja Bourdais-ról Kirkwood. “Nagyon jó mentorom volt most már nagyon régóta. A St. Petersburg-i IndyCar-szezonnyitó hétvégén is rengeteget beszéltünk arról, hogy itt mi hogy működik, mire figyeljek.

- Hirdetés -

Bourdais, mint egy mérnök, hosszú ideig instruálta Kirkwoodot az edzések során, ennek egy tizenkettedik, majd egy még inkább elismerést érdemlő nyolcadik hely lett az eredménye. Kirkwood az időmérőn végül tizenkettedikként zárt a Q2-ben. Innen várhatja az esti futam zöld zászlaját.

Nagyszerű munkát végez velem, hogy felhozzon egyrészt tempóban, másrészt tudásban” – dicséri tovább Bourdais-t Kirkwood. “Rengeteg olyan megfigyelést tett nekem, amihez a mérnökök túl elfoglaltak voltak. Rettenetesen segítőkész volt velem. A legapróbb dolgokban is segít, így például olyan viszonyítási pontokat mutat mondjuk fékezéskor, amire addig nem is gondoltam volna.

Bourdais-nak sem derogált a segítségnyújtás. “Kyle egy jó srác, így amikor megkértek, nyilván igent mondtam. Át sem kellett ezt gondolni.

- Advertisement -
SourceRacer

Friss