csütörtök, június 1, 2023

Kurt Busch áthajtásos büntetéssel kezdi a Fontanai versenyt

Date:

Share:

Több NASCAR Cup Series versenyző autója is megbukott a verseny előtti ellenőrzésen, a legjobban ez Kurt Busch-t érintette.

- Advertisement -

21:47-kor lengetik meg a zöld zászlót a Fontanai Auto Club Speedwayen, a versenyre azonban Kurt Busch már most hatalmas hátrányban érkezik meg.

- Advertisement -

A 45-ös rajtszámú Toyota háromszor is megbukott az ellenőrzésen, ami azt jelenti, hogy nem is időmérőzhetett a mai versenyre, majd a futam első körében áthajtásos büntetést kell letöltenie. Emellett főmérnökét, David Bryantet is felfüggesztették a mai versenyre.

A következő autók kétszer nem feleltek meg az ellenőrzésen, és egy csapattagjukat felfüggesztették, valamint elveszítik a versenyre vonatkozó pit hely választási jogukat:

  • 4-es rajtszámú Kevin Harvick (Robert Smith főmérnök eltiltva, utolsó rajthely);
  • 6-os rajtszámú Brad Keselowski (Nick Case főmérnök eltiltva);
  • 21-es rajtszámú Ryan Blaney (Raymond Foxot eltiltva);
  • 22-es rajtszámú Joey Logano (Jerry Kelly-t eltiltva);
  • 23-as rajtszámú Bubba Wallace (a mérnök Etienne Cliche-t eltiltva);
  • 78-as rajtszámú B.J. McLeod (az főmérnök Tyler Grafot eltiltva).

Rajtuk kívül Ross Chastain (tartalékautó) valamint Kyle Larson (elektronikus porobléma) kapott még büntetést, így ők majd a mezőny végéről fognak rajtolni.

Korábban már megírtuk, hogy Austin Cindric ott folytatta, ahol Daytonában abbahagyta, és pole-ból indul majd a Fontanai versenyen.

A futamot az ARENA4 televíziós csatornán lehet majd megnézni, az adás előreláthatólag 21:40-kor kezdődik majd.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.