back to top
hétfő, július 22, 2024

A NASCAR versenyzők tanácsadó testületet alakítanak

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Cup Series jelenlegi és korábbi versenyzőinek egy csoportja megalakította a Drivers Advisory Council-t.

- Reklám -

A csoport küldetése a sportág előrevitele és a pozitív változások megteremtése.

- Reklám -

Ahogy a közlemény írja, a cél „a versenyzés fenntarthatósága, a motorsport biztonsági területeinek további javítása, a sportág növekedése és fejlesztése, valamint a versenyzők lehetőségeinek maximalizálása, hogy a pályán és azon kívül is sikereket érjenek el„.

Az igazgatótanácsot hét versenyző alkotja majd, köztük olyan korábbi bajnokok, Kurt Busch és Joey Logano.

- Reklám -

A jelenlegi versenyzők közül még Austin Dillon, Denny Hamlin, Corey LaJoie és Daniel Suarez lesz tagja a csoportnak. Richard Petty fia Kyle Petty szintén tagja lesz az igazgatótanácsnak.

Jelenlegi versenyzőként és egyben csapattulajdonosként most már más szemszögből látom a dolgokat, és ez megértette velem az iparágon belüli együttműködés fontosságát” – mondta Hamlin.

Az új tanács egységes, kollektív hangot ad a versenyzőknek, hogy segítsen kezelni az előttünk álló kihívásokat, és el tudjuk érni az iparág közös céljait.

Hamlin jelentős szerepet játszott az előző, 2014-ben indult tanács kialakításában is. A csoport szerepe azonban 2019-re elhalványult, miután a céljai nagy részét elérte, és segített áthidalni a kommunikációs szakadékot a garázs tagjai és a NASCAR tisztviselői között.

Jeff Burton lesz az igazgatótanács elnöke

A jelenlegi újjáalakult testületet Jeff Burton fogja vezetni

Szerencsés voltam, hogy sokféle szerepet tölthettem be a sportban. Megtisztelő számomra, hogy a versenyzők felkértek erre a feladatra.”

„Hiszek abban, hogy nagyszerű sportunk van, és ennek a tanácsnak lehetősége van arra, hogy az egész szériával együtt dolgozzon, hogy még jobbá tegye azt” – mondta Jeff Burton.

Személyesen is folytatni fogom a munkámat az NBC-vel, és friss betekintést nyújtok az otthoni nézőinknek. Ez az új szerepkör csak emelni fogja a közvetítések színvonalát.

Steve O’Donnell, a NASCAR ügyvezető alelnöke és versenyfejlesztési vezetője is üdvözölte a döntést.

Az együttműködés kulcsfontosságú a növekedésünk szempontjából, és minden olyan lehetőséget üdvözlünk, amely a versenyzőinkkel való kommunikáció erősítésére szolgál.

Gyakran kérjük ki a versenyzők véleményét, amikor a sportot érintő döntéseket hozunk, és a versenyzői tanácsadó testület segíteni fog a kommunikáció egyszerűsítésében.

Együtt dolgozva továbbra is olyan nagyszerű versenyélményt fogunk nyújtani, amilyet a rajongóink elvárnak és megérdemelnek.