kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapCautionA Super Formulába juttatja a Honda a Formula Regional Americas bajnokát

A Super Formulába juttatja a Honda a Formula Regional Americas bajnokát

- Hirdetés -

A Honda észak-amerikai motorsport-programjait intéző HPD is beszáll a gyár Super Formula-ösztöndíjába, az FR Americas bajnokát támogatva.

Az amerikai F4-es bajnokságot és a Formula Regional Americas sorozatot is támogatja a Honda Performance Development, vagyis a HPD. Utóbbi sorozat bajnokát a japánok 600 ezer dollárral és motorszállítói szerződéssel támogatják a 2023-as és 24-es Super Formula-szezonra Japánban. Emellett ráadásul az idei (és egyébként a jövő évi) bajnok gazdagabb lesz egy Honda Civic Type R erőforrással.

- Hirdetés -

Az FRA-ösztöndíj során a nagy egyetemes Honda Motor-szekció helyezi el egy arra méltónak tartott csapatba a versenyzőt, emellett pedig kap egy erőforrást is a szezonra. A jövőbeli bajnok Honda- és HPD-nagykövetként is tevékenyedik majd, valamint gyárlátogatáson is részt vehet.

Az FIA által is elismert Formula Regional Americas illeszkedik a szövetség filozófiájába a költséghatékony egyenalkatrészekkel. Ezzel a karrierútvonallal pedig fejlődési lehetőséget is biztosítanak a legjobbaknak. A Super Formula olyan neveket termelt már ki, mint az F1-es Pierre Gasly, vagy az IndyCar bajnoka, Álex Palou.

- Hirdetés -

“Ez az ösztöndíj egy valódi globális fejlődési pálya” – lelkendezik a HPD kommunikációs menedzsere, John Whiteman. “A Formula Regional Americas bajnoka 18 FIA-szuperlicensz ponttal gazdagodik, a Super Formuláé pedig 25-tel. Amellett, hogy egy ilyen karrierút felkészít a legnagyobb színpadokon történő versenyzésre, elegendő szuperlicensz-pontot biztosít akár egy F1-es üléshez is.”

A 2022-es F4-es és Formula Regional Americas-szezon az április 8-10 közötti hétvégén kezdődik a NOLA Motorsports Parkban.

 

- Advertisement -
SourceRacer

Friss