back to top
vasárnap, június 16, 2024

A Super Formulába juttatja a Honda a Formula Regional Americas bajnokát

Dátum:

Megosztás:

A Honda észak-amerikai motorsport-programjait intéző HPD is beszáll a gyár Super Formula-ösztöndíjába, az FR Americas bajnokát támogatva.

- Reklám -

Az amerikai F4-es bajnokságot és a Formula Regional Americas sorozatot is támogatja a Honda Performance Development, vagyis a HPD. Utóbbi sorozat bajnokát a japánok 600 ezer dollárral és motorszállítói szerződéssel támogatják a 2023-as és 24-es Super Formula-szezonra Japánban. Emellett ráadásul az idei (és egyébként a jövő évi) bajnok gazdagabb lesz egy Honda Civic Type R erőforrással.

- Reklám -

Az FRA-ösztöndíj során a nagy egyetemes Honda Motor-szekció helyezi el egy arra méltónak tartott csapatba a versenyzőt, emellett pedig kap egy erőforrást is a szezonra. A jövőbeli bajnok Honda- és HPD-nagykövetként is tevékenyedik majd, valamint gyárlátogatáson is részt vehet.

Az FIA által is elismert Formula Regional Americas illeszkedik a szövetség filozófiájába a költséghatékony egyenalkatrészekkel. Ezzel a karrierútvonallal pedig fejlődési lehetőséget is biztosítanak a legjobbaknak. A Super Formula olyan neveket termelt már ki, mint az F1-es Pierre Gasly, vagy az IndyCar bajnoka, Álex Palou.

- Reklám -

„Ez az ösztöndíj egy valódi globális fejlődési pálya” – lelkendezik a HPD kommunikációs menedzsere, John Whiteman. „A Formula Regional Americas bajnoka 18 FIA-szuperlicensz ponttal gazdagodik, a Super Formuláé pedig 25-tel. Amellett, hogy egy ilyen karrierút felkészít a legnagyobb színpadokon történő versenyzésre, elegendő szuperlicensz-pontot biztosít akár egy F1-es üléshez is.”

A 2022-es F4-es és Formula Regional Americas-szezon az április 8-10 közötti hétvégén kezdődik a NOLA Motorsports Parkban.