back to top
kedd, május 28, 2024

Enerson idén is megpróbálkozik az Indy 500-indulással

Dátum:

Megosztás:

RC Enerson 2021-ben nem fért oda a 33 versenyző közé, így lemaradt az Indy 500-ról. A célja idén is az indulás a futamon, de nehéz dolga van.

- Reklám -

USF2000-es második hely és másfél Indy Lights-szezon után RC Enerson még 2016-ban mutatkozhatott be a Dale Coyne Racing színeiben. Watkins Glenben egy kilencedik hely volt a legjobb eredménye három futamból. Enerson ezt követően nem igazán találta a helyét, 2019-ben csak egy beugró futamot teljesített Road Americán, tavaly pedig a három indianapolisi futamból kettőn próbált szerencsét. Az Indy 500-ra nem tudta kvalifikálni magát, a nyár végi road-futamon pedig elsőként esett ki.

- Reklám -

A márciusban 25. születésnapját ünneplő Enerson az IndyCar-szárnypróbálgatások mellett szerepelt a NASCAR-ban is, 2020-ban egy Xfinity-futamon Road Americán huszadik lett, tavaly pedig Watkins Glenben indult és lett 34.

Az Indy 500-as indulás idén is cél Enerson számára. „Egyszerűen próbálunk valahová beférni, de sajnos nincs túl sok nyitott üléslehetőség jelenleg” – ismeri el a Racer kérdésére. „A legtöbb helyről azt a választ kaptuk, hogy sajnálják, de maradnak ennyi meg annyi autónál. Eddig próbáltuk összerakni a szponzordollárokat, reméljük, nem volt hiábavaló és nem ment el ez a hajó. Jelen állás szerint nem túl jó a helyzet az indulást illetően.”

- Reklám -

Amennyiben az Indy 500-indulás nem jönne össze, az összegründolt szponzorpénzt Enerson az IMSA-indulásra fordítaná egy prototípusban. „Ez a cél, keresgélünk őrült módjára, milyen lehetőségeink vannak Indyn kívül. Kipróbálnék én egy LMP3-as autót is… Meglátjuk. Minden hosszú versenyre nyitott vagyok, ahol kell nekik egy extra versenyző. Dolgozunk rajta.”