hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAEnerson idén is megpróbálkozik az Indy 500-indulással

Enerson idén is megpróbálkozik az Indy 500-indulással

- Hirdetés -

RC Enerson 2021-ben nem fért oda a 33 versenyző közé, így lemaradt az Indy 500-ról. A célja idén is az indulás a futamon, de nehéz dolga van.

USF2000-es második hely és másfél Indy Lights-szezon után RC Enerson még 2016-ban mutatkozhatott be a Dale Coyne Racing színeiben. Watkins Glenben egy kilencedik hely volt a legjobb eredménye három futamból. Enerson ezt követően nem igazán találta a helyét, 2019-ben csak egy beugró futamot teljesített Road Americán, tavaly pedig a három indianapolisi futamból kettőn próbált szerencsét. Az Indy 500-ra nem tudta kvalifikálni magát, a nyár végi road-futamon pedig elsőként esett ki.

- Hirdetés -

A márciusban 25. születésnapját ünneplő Enerson az IndyCar-szárnypróbálgatások mellett szerepelt a NASCAR-ban is, 2020-ban egy Xfinity-futamon Road Americán huszadik lett, tavaly pedig Watkins Glenben indult és lett 34.

Az Indy 500-as indulás idén is cél Enerson számára. “Egyszerűen próbálunk valahová beférni, de sajnos nincs túl sok nyitott üléslehetőség jelenleg” – ismeri el a Racer kérdésére. “A legtöbb helyről azt a választ kaptuk, hogy sajnálják, de maradnak ennyi meg annyi autónál. Eddig próbáltuk összerakni a szponzordollárokat, reméljük, nem volt hiábavaló és nem ment el ez a hajó. Jelen állás szerint nem túl jó a helyzet az indulást illetően.”

- Hirdetés -

Amennyiben az Indy 500-indulás nem jönne össze, az összegründolt szponzorpénzt Enerson az IMSA-indulásra fordítaná egy prototípusban. “Ez a cél, keresgélünk őrült módjára, milyen lehetőségeink vannak Indyn kívül. Kipróbálnék én egy LMP3-as autót is… Meglátjuk. Minden hosszú versenyre nyitott vagyok, ahol kell nekik egy extra versenyző. Dolgozunk rajta.”

- Advertisement -
SourceRacer

Friss