back to top
vasárnap, május 26, 2024

Harvick szerint a legkiszámíthatatlanabb szezon következik

Dátum:

Megosztás:

A 21. királykategóriás szezonját kezdő Kevin Harvick szerint a valaha volt legkiszámíthatatlabbb NASCAR-szezon elé nézünk. A Stewart-Haas Racing versenyzője szerint mindez az új autóval kapcsolatos rengeteg kérdőjelnek köszönhető.

- Reklám -

A Busch Light Clash-sel múlt vasárnap megkezdődött a Next Gen autók korszaka a NASCAR-ban. Bár a verseny speciális mivolta miatt sok közvetkeztetést nem érdemes levonni az ott látottakból, Kevin Harvick szerint megmutatkozott, hogy mennyire kiszámíthatatlan lesz a 2022-es év.

- Reklám -

„Az idei évben döntő fontosságú lesz, hogy ki hogyan tud adaptálódni a változásokhoz. Az új autóval kapcsolatosan nagyon sok az ismeretlen, és éppen ezért menet közben akár drasztikus változtatásokra is el kell szánnunk majd magunkat. Úgyhogy úgy gondolom, ennek az évnak a kulcsa az alkalmazkodás lesz.” – nyilatkozta Harvick.

„Legyen szó edzésekről, kvalifikációról, vagy versenyről, minden teljesen más lesz. Nyitottnak kell lenned ahhoz, hogy képes legyél alkalmazkodni a környezetedhez, és az adott helyzethez. Nem szabad túlságosan felhúznod magad valamin, mivel a következő héten lehet, hogy ugyan az teljesen máshogy fog működni.”

- Reklám -

„Nyilván sosem tudhatjuk, hogy pontosan mire számítsunk, de talán soha nem kezdtem még neki úgy szezonnak, hogy ennyi bizonytalanság vett volna körbe. Nagyon sokban különbözik ugyanis az autó az eddigitől, és rengeteg a kérdőjel vele kapcsatban. Azt gondolom, a türelem fontos szerepet fog játszani.”

A szezon előtt elég kevés lehetőségük volt a csapatoknak Daytonában tesztelni, a Stewart-Haas Racing pedig a legutóbbi tesztet ki is hagyta. A csapat egyetlen superspeedway-tapasztalata így még szeptemberből származik, amikor Cole Custer vihette pályára az azóta már rengeteg változtatáson átesett autót.

Harvick számára az első lehetőség így a gyakorlásra jövő héten kedden lesz, amikor a Daytona 500 első két szabadedzésére kerül sor.