back to top
kedd, április 30, 2024

Esett-kelt szinte mindenki: Fontana NASCAR-futama 11,5 percben

Dátum:

Megosztás:

Bejött az előrejelzés, miszerint Fontana kemény teszt lesz a NASCAR Next Gen-gépeinek. Ugráló autók, koccanó autók, pörgő autók: volt esemény bőven.

- Reklám -

Fontana NASCAR-pályája, az Auto Club Speedway az egyik legrégebbi aszfaltcsíkkal rendelkezik az egész versenynaptárban, miután immár 1997 óta nem nyúltak érdemben hozzá. Ez az elöregedés jól látszott az autók mozgásán is, amelyek ide-oda pattogtak a nem éppen biliárdasztal-simaságú pályán.

- Reklám -

Ilyen feltételek mellett érthető módon jóval több volt a hiba gyakorlatilag minden versenyzőtől. Az egyik ilyen Chase Elliott volt, aki még az első szakaszban borotválta meg a pálya tetején a falat, de tovább tudott menni.

Tyler Reddick sokáig szépen ment, még szakaszt is tudott nyerni. A verseny utolsó szakaszában a megcsúszó Aric Almirola kis híján magával rántotta Kyle Larsont is, végül azonban nem lett ebből komolyabb baj. Almirola ráadásul a bokszba is ki tudott hajtani az ijesztő pillanatok után.

- Reklám -

Reddick sokáig nagyszerűen alakuló futama egy defektig tartott, amely során ráadásul William Byron sem tudta őt elkerülni, így mindkettejük versenye véget ért érdemben. Nem sokkal később a Daytona 500-on még többek ellenszenvét kiváltó Brad Keselowski ezúttal áldozat volt a lökdösődésben. Bubba Wallace megpöckölte őt, így pedig az immár csapattulajdonosként is tevékenykedő Keselowski a belső füvön kötött ki. Viszont legalább ép autóval.

Három Hendrick-versenyző persze még így is maradt az élmezőnyben. Már közel jártak ahhoz, hogy letudják Joey Loganót, hogy aztán köztük dőlhessen el a győzelem. Ez végül így is lett, mondjuk valószínűleg nem úgy, ahogy azt a csapatfőnök Rick Hendrick szerette volna. Larson ugyanis összeért Elliottal, Elliott pedig néhány méter után meg is forgott, ezzel elszállt a végső győzelmet illetően.

Fontana, vagyis az Auto Club Speedway hétvégi versenye így nézett ki videós formában: