back to top
kedd, április 30, 2024

Lundgaard beszólt Vettelnek: Itt vezetni is kell az autót, nem úgy mint az F1-ben

Dátum:

Megosztás:

Lundgaard most írt alá új szerződést csapatával, a Rahal Letterman Lanigan Racinggel, de már most Sebastian Vettel van a célkeresztjében.

- Reklám -

Amikor tavasszal még arról spekuláltak, hogy Vettel befejezi F1-es karrierjét, az RLL alapítója és társtulajdonosa, Bobby Rahal lenyilatkozta, hogy szívesen megengedné a német ásznak, hogy tesztelje az egyik RLL-Hondát.

- Reklám -

Sebastian Vettel azóta valóban bejelentette, hogy 2022 lesz az utolsó szezonja az F1-ben.

A német versenyző azóta lenyilatkozta, hogy nem veti el az IndyCaros karriernek az ötletét.

- Reklám -

A korábbi F2-es versenyzőt és F1-es tesztpilótát, Lundgaardot – aki tegnap írta alá új szerződését -, megkérdezték, mit gondolna arról, ha Vettel lenne a csapattársa.

Szerintem nagyon király lenne, ha Sebastian csatlakozna hozzánk” – jelentette ki Lundgaard.

A dán versenyző ugyanakkor úgy gondolja, hogy Vettel először nagyon nehéznek találná vezetni az IndyCar-t.

Teszteltem már Forma-1-es autót, amikor a Renault-nál voltam. Szóval higgyétek nem hazudok. Az F1-es autó a legkönnyebb, amit valaha vezettem” – mondta a 21 éves versenyző.

Ez az oka annak, amiért azt látjuk, hogy a Forma-1-ben, mondhatnám úgy, hogy a mezőny eleje kettészakad, aztán a középmezőny rendkívül szoros. Az autót ugyanis egy bizonyos határig nagyon könnyű vezetni.

Szóval azt hiszem, hogy sebastian (vettel) megküzdene ezzel a géppel, hiszen folyamatosan dolgoznod kell… nem az autó vezet téged, hanem te vezeted az autót – szerintem ez egy nehéz átállás lenne neki.

Az IndyCarban az a helyzet, hogy minden egyes alkalommal gyorsnak kell lenned, és ez nehéz. Szerintem az oválokra való átállás is nehéz.