vasárnap, április 14, 2024

Sebastian Vettel mégis az IndyCarban köthet ki?

Dátum:

Megosztás:

Sebastian Vettel nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy a Forma-1-es karrierje után továbbra is versenyezzen, kérője pedig akad.

- Reklám -

Graham Rahal újra meginvitáltam Sebastian Vettelt egy IndyCar tesztelésre vagy versenyzésre, miután a négyszeres világbajnok úgy döntött, hogy az év végén visszavonul a Forma-1-ből, és egy szokatlan okot is kifejtett, hogy személy szerint miért szeretné, ha ez megtörténne.

- Reklám -

Vettel májusban a Miami Nagydíjon a Road America nevű IndyCar-pályát dicsérte.

Rahal e megjegyzések nyomán a Twitteren meghívta Vettelt, hogy próbáljon ki ott egy IndyCart, és ezt a gondolatot támogatta a csapattulajdonos és édesapja, Bobby Rahal is, aki 1986-ban megnyerte az Indianapolis 500-at és emellett még három IndyCar bajnoki címet.

- Reklám -

A The Race at Indianapolis múlt hétvégi kérdésére, hogy változott-e valami Vettel F1-es visszavonulásának bejelentésével, Rahal egyértelművé tette, hogy ő és az RLL készen áll arra, hogy segítsen Vettel számára egy IndyCar-es esélyt megvalósítani.

Bármikor nyitva áll a lehetőség, ha meg akarja próbálni, és talán el akar jönni versenyezni, biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a módját, hogy ezt meg tudjuk tenni” – mondta Rahal.

Akárcsak Romain Grosjean, úgy gondolom, Seb is sokkal nyugodtabb környezetnek találná az IndyCart, de egyben kompetitívebbnek is, az biztos.

És egy olyan srácnak, mint ő, mint versenyzőnek, biztos vagyok benne, hogy hátul a 10. helyen végezni nem szórakoztató, különösen a világbajnoki címek és minden más után, ami elért a karrierje során.

Vettel nem zárkózik el

Vettel nyitva hagyta az ajtót, hogy az F1 után máshol is versenyezzen.

Nyilvánvaló, hogy az életkorom nem jelent problémát, hogy bármi mást csináljak, vagy hogy többet csináljak a Forma-1-ben” – mondta Vettel a múlt héten, amikor arról kérdezték, hogy teljesen visszavonul-e a motorsporttól, vagy csak az F1-től.

Nem ez a döntő tényező. Úgy gondolom, fizikailag remek formában vagyok, nulla problémám van azzal, hogy ezeket az autókat vezessem. Szóval nincs semmi, ami visszatartana ezen a fronton.

Mert nyilvánvaló, hogy a mostani döntésem az, hogy ez a fejezet véget ér. Nem azért fejeződik be, mert rögtön egy másik nyílik, és jövőre más autókkal fogok versenyezni.

Az idő majd megmondja. Valószínűleg ez a legfairebb válasz, amit most adhatok.

Ha rámjön a versenyezhetnék, biztos vagyok benne, hogy ki fogok találni valamit.

A legutóbbi F1-es pilóta, aki az IndyCarra váltott, Romain Grosjean volt, aki 2021-es érkezésekor azonnal a rajongók kedvencévé vált, köszönhetően néhány kiemelkedő teljesítményének és a 2020-as tüzes sakhiri balesete utáni visszatérésének köszönhetően.

Grosjean előtt Marcus Ericsson volt a legutóbbi F1-es versenyző, aki az IndyCarra váltott. A svéd most a negyedik szezonjában megnyerte az Indy 500-at, és az IndyCar bajnoki címért harcol.