szombat, február 24, 2024

A NASCAR dolgozik azon, hogy kevésbé gyúlékony legyen a Next Gen

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR továbbra is dolgozik azon, hogy megoldást találjon a Next Gen autókban az elmúlt hetekben történt tűzesetekre.

- Reklám -

Chris Buescher RFK Racing Fordja az Indianapolis Motor Speedwayen az első boxkiállás előtt kigyulladt, de ő hősiesen az autóban maradt, és végül a 10. helyen ért célba.

- Reklám -

A tűz egy Bubba Wallace-szal való ütközés következtében keletkezett, amely összetörte a 17-es rajtszámú Ford lengőkarjának darabjait, és végül a darabok miatt tűz keletkezett.

A Team Penske versenyzője, Joey Logano úgy fejezte be a napját Indianapolisban, hogy a Fordja kigyulladt, ami ugyanilyen problémának tűnt.

- Reklám -

Egy héttel később Cole Custer Stewart-Haas Racing Fordja kapott lángra a Michigan International Speedwayen.

Úgy vélték, hogy a három defekt, amit Custer a verseny alatt szenvedett el, szerepet játszott a tűz keletkezésében, de a NASCAR még a múlt héten is vizsgálta az esetet.

A Richmond Racewayen történt események előtt a sorozat egy új darabot vezetett be a kipufogórendszeren, abban a reményben, hogy ez majd megállítja a tüzet ezekben az esetekben.

Nyilvánvalóan nagyon alaposan megvizsgáltuk a dolgot” – mondta Brad Moran, a NASCAR Cup Series ügyvezető igazgatója kedd reggel a SiriusXM NASCAR rádiónak. „Tudjuk, hogy mi okozta a problémákat.

Ennek ellenére Richmondban is történt baj: Chase Briscoe Stewart-Haas Racing Fordja a harmadik szakaszban gyulladt ki.

Úgy tűnt, hogy a tűz a jobb oldali kipufogóból indult ki, és Briscoe-nak egy második boxkiállást is be kellett iktatnia, hogy a csapat kiszellőztesse a füstöt a pilótafülkéből.

Egy többlépcsős korrekció első részével álltunk elő, ami úgy tűnt, hogy segített” – mondta a NASCAR ügyvezető igazgatója. „Sajnos a 14-esnek volt valami problémája, ahol úgy tűnt, hogy tényleg kigyulladt valami. Még nem tudjuk mi történt, de dolgozunk rajta.

Nyilvánvaló, hogy ki kell találnunk valami megoldást. Már ezen a hétvégén és Daytonában is lehetnek változások. A mérnökök nagy csoportja dolgozik ezen.