vasárnap, április 14, 2024

Suárez kiakadt, hogy még egy Kyle Busch is elveszítheti ülését

Dátum:

Megosztás:

Daniel Suárez még a múlt héten nyilatkozott az NBC Sportsnak a Kyle Busch körül kialakult szponzori/szerződéses szituációról.

- Reklám -

Suárez elmondta, hogy ő sem érti, mi történik a Joe Gibbs Racingnél Kyle Busch kapcsán.

- Reklám -

Nem is olyan régen gondolkodtam ezen, és néhányszor már voltam ilyen helyzetben” – mondta Suárez szombaton a Richmond Raceway-en tartott sajtótájékoztatón.

Úgy gondolom, hogy Kyle-nak óriási eredményei vannak az önéletrajzában, ami elméletben nagyban segíti őt a szponzor szerzésben, de még ezzel együtt is küzd, hogy helyet találjon.

Elvesztette sokéves főszponzorát, és most, hogy a csapat… nos valljuk be őszintén a csapata nem végzett jó munkát a szponzorkeresésben. Már régóta tudják, hogy az M&Ms távozik, és nem találtak semmit. Ezt meglepőnek tartom.

- Reklám -

Daniel Suárez szintén beállt azok sorába, akik szerint Ty Gibbs ezekben a hetekben „felvételezik” a Joe Gibbs Racing 18-as rajtszámú autójába.

Ty (Gibbs) szerintem tisztességes munkát végzett az elmúlt néhány versenyen” – magyarázta a mexikói.

Nem hiszem, hogy remekül teljesített, de szerintem rendben van a teljesítménye, és ez valószínűleg elég jó ok ahhoz, hogy a csapat elgondolkozzon a jövő évi szerződtetésén. Ki tudja, mi fog történni, de mindenképpen meglepő az a helyzet, amiben (Kyle Busch) most van.

Buschnak, aki 15. szezonját tölti a Joe Gibbs Racingnél, nincs szerződése a NASCAR Cup Series 2022-es szezonján túl.

A kétszeres Cup Series bajnok már hónapok óta tárgyalásokat folytat a Gibbs-szel, és nemrég azt mondta, hogy hajlandó kevesebb pénzt is elfogadni, hogy a csapatnál maradhasson.

Suárez Carl Edwards visszavonulása miatt talán idő előtt került a Joe Gibbs Racinghez 2017-ben, de az eredmények nem jöttek, így 2 szezon után megvált tőle a csapat – a helyére az akkori címvédő, Martin Truex Jr. érkezett.

Suárez tavaly került a startup Trackhouse Racinghez, amely idénre felvásárolta a Chip Ganassi Racing NASCAR részlegét.

A 30 éves versenyző június 12-én a Sonoma Raceway-en megszerezte karrierje első Cup futamgyőzelmét Sonomában.