back to top
hétfő, május 20, 2024

Újabb tömegbaleset az Xfinity-ben, megint repült egy autó

Dátum:

Megosztás:

Tudjuk… Minden héten leírjuk ezt a címet, de ez nem egy normális szituáció, hiszen újabb autó repült a NASCAR Xfinity Series futamán.

- Reklám -

Ezúttal Jeb Burton volt az, akinek az autója a levegőbe emelkedett a NASCAR Xfinity Series poconói versenyén.

- Reklám -

A 47. körben a 90-ből Santino Ferrucci megpördült a 3-as kanyarban a mezőny közepén, majd az érkező mezőny minden irányból próbálta elkerülni őt.

Ricky Stenhouse Jr. nem volt ilyen szerencsés, összeütközött Burtonnel, akinek a 27-es rajtszámú autója a levegőbe repült, és fejjel lefelé landolt a célegyenesben.

- Reklám -

A versenyt azonnal piros zászlóval leintették. Burton gyorsan jelezte a csapatrádión, hogy jól van, és néhány perc múlva kihúzták az autóból.

Ember, ez nem volt jó” – mondta Burton a légi baleset után. „Nagyra értékelem a biztonsági személyzetet. Gyorsan jöttek, és kiszedtek.

Nem ez volt az egyetlen nagy baleset a NASCAR Xfinity Series poconói versenyén.

Már a 3. körben egy látványos balesetet láthatott a kilátogató nézősereg, miután Rajah Caruth és Alex Labbe ütközött a 3-as kanyarban. Miután mindketten a falban kötöttek ki, Labbe autója a levegőbe emelkedett egy pillanatra az ütközés erejétől.

Szerencsére senki nem sérült meg a balesetekben.

Gragson vs. Gibbs a NASCAR Xfinity Series poconói győzelméért

A versenyt egyébként Noah Gragson nyerte egy gigászi csata után, melyet Ty Gibbs-el vívott az utolsó körökben.

A különböző gumistratégiák ellenére Noah Gragson és Ty Gibbs egyértelművé tette, hogy ők rendelkeznek a mezőny leggyorsabb autójával. A verseny utolsó 15 körében Gibbs és Gragson intenzív csatát vívtak egymás között a győzelemért.

Miután Gibbs – aki annak ellenére, hogy Gragsonnál régebbi gumik voltak rajta, a két autó közül a gyorsabb volt – többször is megpróbált az élre törni Gragsonnal szemben, de soha nem tudta befejezni a manővert, annak ellenére, hogy többször is nagyon közel került hozzá.

A verseny utolsó köreihez közeledve a csata valóban csúcspontjához érkezett, hiszen Gibbs és Gragson többször is egymás mellé kerültek.

Gragson azonban meseterien tudott védekezni Gibbs ellen, aki az utolsó körben még egy utolsó próbálkozást tett, hogy megelőzze.

A JR Motorsports pilótája – akit a Road Americán megbüntettek agresszív vezetéséért, amely egy 16 autóból álló tömegkarambolt okozott – tisztán védekezett Gibbs ellen, és megszerezte szezonbeli harmadik, valamint NASCAR Xfinity Series karrierje nyolcadik győzelmét.